avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Datorii asigurari sociale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Datorii asigurari sociale

Am si eu 2 intrebari, va rog frumos :
1. Datoriile catre bugetul asigurarilor sociale ( C.N.P.A.S. ) din 2001 se prescriu la 5 ani conf.Cod procedura fiscala daca in acest timp nu am primit nici o instiintare?
2. Daca nu se prescriu e normal sa platesc dobanzi si penalitati ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:18, 1 Mai 2008
Declaratia 220 se refera la veniturile estimate din cedarea folosinţei bunurilor. Declaraţia se completează de către persoanele fizice care realizează venituri în bani şi/sau în natură, provenind din cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile, obţinute în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal.
Declaraţia se depune de către:
- contribuabilii care realizează venituri dintr-o sursă nouă în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data încheierii contractului între părţi, o dată cu înregistrarea acestuia;
- contribuabilii care au contracte încheiate din anii precedenţi şi care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal, o dată cu cererea de opţiune.
Nu depun declaraţie estimativă contribuabilii care realizează venituri din arendare.
Persoanele fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din mai multe surse, respectiv contracte de închiriere, depun câte o declaraţie estimativă pentru fiecare sursă.

Declaratia 221 este Declaratie privind veniturile estimate din activitati independente. Declaratia se completeaza de catre contribuabilii care realizeaza venituri in bani si/sau in natura, provenind din activitati independente - comerciale si profesii libere, realizate in mod individual si/sau in cadrul unei asociatii fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice, inclusiv din activitati adiacente. Aceasta se depune la unitatea fiscala in a carei raza
teritoriala contribuabilul isi are domiciliul.

Cred ca declaratia 221 trebuie sa o depuneti, intrucat si declaratia 070 se refera la persoanele fizice care desfasoara activitati independente sau profesii libere.
jurista a scris:

Dragii mei,

Imi poate spune cineva care e declaratia fiscala pe care trebuie sa o completez si sa o depun la Directia Finantelor Publice, avand in vedere ca nu am domiciliul in Bucuresti? Lucrand in Bucuresti, am completat si depus Declaratia 070, dar pentru Directia financiara unde am domiciliul ce declaratie trebuie sa completez? De aici mi s-a spus de Declaratia 221, iar acum mi se spune de Declaratia 220 plus registrele - jurnal si inventar.
Lamuriti-ma si pe mine!

Functie de activitatea pe care o desfasurati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)
Formularul 220 sau 221? suciugeorgeta suciugeorgeta Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect?? (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)