avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Datorii asigurari sociale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Datorii asigurari sociale

Am si eu 2 intrebari, va rog frumos :
1. Datoriile catre bugetul asigurarilor sociale ( C.N.P.A.S. ) din 2001 se prescriu la 5 ani conf.Cod procedura fiscala daca in acest timp nu am primit nici o instiintare?
2. Daca nu se prescriu e normal sa platesc dobanzi si penalitati ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:18, 1 Mai 2008
ghola a scris:

superacasa a scris:

........ instiintarea de plata nu mai e obligatorie din 2005, iar comunicarea actului se poate face si prin publicitate, despre astfel de acte era vorba despre executare silita in general, ...
cu tot respectul,;)

Dar cum poate un contribuabil sa conteste sumele care fac obiectul executarii silite, daca nu este instiintat?????
De ce unitatile din subordinea ANAF mai fac instiintari in continuare ???
Raspuns
- pentru ca ANAF a pierdut multe procese.
Astfel se pierd banii la buget.
pe langa subiect oricum
superacasa a scris:

cu tot respectul , dar esti cam pe dinafara

:offtopic:
Cred ca greseti argumenteaza. Eu am timp nu ma eschivez:
Instiintarea de plata este act premergator executarii silite,
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator
superacasa a scris:

pe langa subiect oricum

:offtopic:
adica /?? Care este subiectul????
Instiintarea de plata fiind act premergator executarii silite,
Codul de procedura fiscala prevede"

Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator
Comunicarea actului administrativ fiscal

(1) Actul administrativ fiscal trebuie comunicat contribuabilului caruia îi este destinat. În situatia contribuabililor fara domiciliu fiscal în România, care si-au desemnat împuternicit potrivit art. 18 alin. (4), precum si în situatia numirii unui curator fiscal, în conditiile art. 19, actul administrativ fiscal se comunica împuternicitului sau curatorului, dupa caz.

(2) Actul administrativ fiscal se comunica dupa cum urmeaza:

a) prin prezentarea contribuabilului la sediul organului fiscal emitent si primirea actului administrativ fiscal de catre acesta sub semnatura, data comunicarii fiind data ridicarii sub semnatura a actului;

b) prin remiterea, sub semnatura, a actului administrativ fiscal de catre persoanele împuternicite ale organului fiscal, potrivit legii, data comunicarii fiind data remiterii sub semnatura a actului;

c) prin posta, la domiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, precum si prin alte mijloace, cum sunt fax, e-mail, daca se asigura transmiterea textului actului administrativ fiscal si confirmarea primirii acestuia;

d) prin publicitate.

(3) Comunicarea prin publicitate se face prin afisarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent si pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a unui anunt în care se mentioneaza ca a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului. Actul administrativ fiscal se considera comunicat în termen de 15 zile de la data afisarii anuntului.

(4) Dispozitiile Codului de procedura civila privind comunicarea actelor de procedura sunt aplicabile în mod corespunzator.?

În înţelesul prezentului cod, actul administrativ fiscal este actul emis de organul fiscal competent în aplicarea legislaţiei privind stabilirea, modificarea sau stingerea drepturilor şi obligaţiilor fiscale
Dragii mei,

Imi poate spune cineva care e declaratia fiscala pe care trebuie sa o completez si sa o depun la Directia Finantelor Publice, avand in vedere ca nu am domiciliul in Bucuresti? Lucrand in Bucuresti, am completat si depus Declaratia 070, dar pentru Directia financiara unde am domiciliul ce declaratie trebuie sa completez? De aici mi s-a spus de Declaratia 221, iar acum mi se spune de Declaratia 220 plus registrele - jurnal si inventar.
Lamuriti-ma si pe mine!

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)
Formularul 220 sau 221? suciugeorgeta suciugeorgeta Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect?? (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)