as vrea sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj?am 5 ani la acceiasi firma pana anul trecut nu am mai fost in somaj ,anul trecut am intrat in somaj din ianuarie pana in aprilie,adica aveam dreptul la 9 luni si am stat in somaj 4 luni,ca ne angajat inapoi la acceiasi firma .va rog sa-mi spuneti daca acum in ianuarie am dreptul la somaj.
Nu, daca ati fost reangajat cu contract pe durata nedeterminata.
Daca ati fost reangajat cu contract de munca pe perioada determinata, somajul a fost suspendat si il puteti relua de unde s-a intrerupt.
Deoarece aveti deja 7 luni in 2010 dupa venirea din somaj, (plus una in 2011) cumulat cu ultimele 4 luni lucrate inainte de somaj, insumeaza 12 luni cotizate in ultimele 24.
Puteti beneficia de somaj dupa data de 9 ianuarie, chiar cu modificarile introduse de art. 37^1 din legea 76/2002.
Atentie cu ce art. din Codul muncii se va inchide contractul de munca, sa nu fie din vina dvs.
Somaj
ela30
Buna seara,
Stiti cumva daca s-a modificat legea somajului?Un angajat caruia i s-a desfintat postul vrea sa beneficieze de somaj.Ajofm-ul i-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)