avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

as vrea sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj?am 5 ani la acceiasi firma pana anul trecut nu am mai fost in somaj ,anul trecut am intrat in somaj din ianuarie pana in aprilie,adica aveam dreptul la 9 luni si am stat in somaj 4 luni,ca ne angajat inapoi la acceiasi firma .va rog sa-mi spuneti daca acum in ianuarie am dreptul la somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 14 Ianuarie 2011
Din aprilie 2010 pana in prezent ati lucrat tot acolo?
da la acceiasi firma
de pe data de 9iunie reangajat la aceiasi firma
Nu, daca ati fost reangajat cu contract pe durata nedeterminata.
Daca ati fost reangajat cu contract de munca pe perioada determinata, somajul a fost suspendat si il puteti relua de unde s-a intrerupt.
Deoarece aveti deja 7 luni in 2010 dupa venirea din somaj, (plus una in 2011) cumulat cu ultimele 4 luni lucrate inainte de somaj, insumeaza 12 luni cotizate in ultimele 24.
Puteti beneficia de somaj dupa data de 9 ianuarie, chiar cu modificarile introduse de art. 37^1 din legea 76/2002.
Atentie cu ce art. din Codul muncii se va inchide contractul de munca, sa nu fie din vina dvs.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Somaj ela30 ela30 Buna seara, Stiti cumva daca s-a modificat legea somajului?Un angajat caruia i s-a desfintat postul vrea sa beneficieze de somaj.Ajofm-ul i-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? dcarmen63 dcarmen63 vechime in munca 37 ani, in perioada 15 martie 2010-15 martie 2011 somaj-reangajat de aceeasi unitate pina la 15 noiembrie 2011. pot beneficia din nou de somaj? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj a doua oara? petro pa petro pa am lucrat pana in 01.12.2009 dupa care am beneficiat de indemnizatie de somaj 12 luni iar in luna a 11 se somaj m-am angajat dar la01 02 2011 am fost ... (vezi toată discuția)