avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante intretinere

puteti sa imi spuneti cam cat dureaza un proce impotriva restantierilor la intretinere? si cam ce implica acesta? hartii si costuri? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: dan_corina , utilizator 16:24, 7 Martie 2011
Termenul de solutionare este diferit,functie de numarul de cauze al instantei responsabile
Actiunea asociatiei este scutita de taxe
Redactarea acesteia fie poate fi intocmita de persoana care cunoaste procedura,fie se poate contacta persoana specializata
Hartiile necesare sunt acelea care demonstreaza suma restanta
Ca sa incercati o rezolvare rapida, incercati, asa cum ne-a invatat @adriantot sa obtineti o decizie prin somatia de plata prevazuta de Ordonanta 5 - din 19 iulie 2001.
In principiu, un proces in care nu este contestata suma ar putea dura intre 6-8 luni, dar depinde foarte mult de numarul de cauze ale instantei, asa cum spunea @goe_07.
Va multumesc!
poate o sa mai deranjez si pe viitor pt alte info.
mai bine va intelegi de vorba buna, sa vina sa plateasa din datorii.
este imposibil de discutat cu ei! unii au datorii din 2008.
s-au tot purtat discutii si tot zic ca platesc si nu o fac!
si sunt mai mult asa! din intreg ansamblul rezidential, un bloc (12 apt) nu plateste in proportie de cca 90% si e f mult!
trebuie sa facem ceva legal.
as putea gasi pe undeva cum anume ar trebui sa arate dosarul care trebuie depus la judecatorie? sau ce sa contina?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Criteriul penalitatilor se aplica si la furnizor ? BEN46 BEN46 S-a incasat de la un restantier o suma mare de bani , iar in situatia activ -pasiv figuram la furnizor cu aceeasi suma de penalitati ... (vezi toată discuția)
Penalizarile dispuse de instanta - legea175/16.07.2010 Krissia . Krissia . As vrea sa stiu daca penalizarile ce au fost dispuse de instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva, ca trebuiesc achitate, pot intra sub incidenta legii ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii intretinere danielharaga danielharaga Buna seara, Ajutati-ma va rog cu un raspuns legal, Unei persoane , o instanta de judecata a hotarat definitiv sa-i prescrie 2500 lei din 5000 lei restanta ... (vezi toată discuția)