avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua,

In urma cu doi ani aproape am avut o relatie cu o persoana. Aceasta persoana a plecat in Italia cu alta persoana si nu am mai stiut nimic de ea.
Zilele acestea ma anuntat telefonic ca are o fetita de 10luni si crede ca este a mea (ca-mi seamana si in perioada in care a fost conceputa s-a culcat si cu mine si persoana cu care a plecat ).
Ma ameninta cu procesul daca nu accept sa recunosc ca eu sunt tatal.
am inteles ca pe certificatul de nastere pe care il are fetita apare la tata individul cu care a fost ea in Italia.
poate sa ma dea in judecata?(sau mai intai trebuie sa piarda calitatea de tata acel individ)
cum pot sa ma apar?
nu stiu daca este sau nu copilul meu
testul adn este recunoscut in instanta?
pot cere sa se faca acest test? sau pot refuza sa fac acest test?
si cam cat costa un proces pt stabilirea paternitatii?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 17:54, 14 Ianuarie 2011
intai trebuie sa actioneze in contestarea recunoasterii de catre celalalt, apoi va poate actiona pe dvs in judecata pt stabilire paternitate.
deocamdata , nici sa vreti nu-l puteti recunoaste.
in completarea colegei da, testul ADN este extrem de important in caz de judecata. Acesta o sa va coste cam 40-50 mil de lei. Este f scump. Onorariile pentru acest caz difera de la situatie la situatie. Dar decat sa va treziti cu o pensie alimentara in spate si spuneti ca nu sunteti tatal... eu zic ca e o investitie buna.

Din punct de vedere legal conceptia unui copil se prezuma in timpul unei relatii astfel: daca copilul are acum 10 luni, acesta ar fi putut fi conceput in urma cu maxim 11 luni... dar ea e plecata de 2 ani... cum ar fi posibil sa fiti dvs tatal daca nu ati intretinut relatii cu mama?
banuiam eu
ce mai stiu, este ca acel barbat nici nu vrea sa auda ca nu este copilul lui si nu vea sa faca acel test de paternitate.
poate sa-l forteze sa fac acel test?
practic eu pot fidat in judecata oricand? chiar daca a trecut un an de la nastere, ma insel? sau dupa un an pot scapa de amenintari?
nu pot sa-mi refac viata din cauza asta...........
aproape doi ani am spus
mai exact a plecat prin iulie-august 2009
pot aparea si surprize
dar nu pot de dragul unui copil sa stau cu ea
stiu ca este greu, dar daca se dovedeste ca este copilul meu
am sa incerc sa optin si custodia lui
pe motiv ca ea pana la varsta de 30 de ani nu a avut nici un loc de munca stabil
si nu a lucrat cu carte de munca niciodata
in afara de testul ADN se mai pot face si alte teste mai ieftine?

Alte discuții în legătură

Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate cristiana2000 cristiana2000 buna seara!..va rog sa ma ajutati si pe mine..spunandu-mi: 'daca renunt la a mai continua un proces de stabilirea paternitatii(..din motive personale)...in ... (vezi toată discuția)