avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general care este mai avantajos in 2011 srl ( ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

care este mai avantajos in 2011 srl ( microintreprindere) sau intreprindere individuala sau familiala sau pfa?

m-ar interesa din perspectiva impozitelor platite
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:35, 15 Ianuarie 2011
microintreprindere-impozit 3% din cifra de afaceri.

Cel mai bine este sa va orientati in functie si de cheltuielile pe care le aveti lunar(aproximativ) ;daca acestea se apropie de venituri nu este nici o probl sa platiti impozit pe profit dar..daca acestea sunt mult mai mici decat veniturile sau nu prea sunt-in functie si de ob de activitate pe care il aveti-optati cu incredere pentru imp pe micro 3%.
Depinde de activitatea pe care o va presta firma.

Daca este o firma prestatoare de servicii, care nu are prea multe cheltuieli, recomand 3%.
Daca este o firma de comert, recomand 16%.
In cazul in care profitul firmei se va repartiza pe dividende, se va plati si 16% impozit pe dividende.

La PFA se aplica 16% asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli. La acest impozit se adauga CAS si CASS.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
La asa intrebare, asa raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)