avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"EU in casa TA, tu afara din ea !!!\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"EU in casa TA, tu afara din ea !!!"

Vesnica problema:Divortul fara partaj.
Au trecut aproape 5 ani de la divort.Nu s-a facut partaj.Au ramas in aceeasi casa, cu speranta ca se va vinde si imparti echitabil.Din pacate, EA ii interzice sistematic sa intre in casa.Schimba yale, incuietori, etc.EL, ce poate face, sa isi asigure bunurile personale pe care le mai are pana la definitivarea partajului (el a introdus actiune in partaj).EA avand libertate deplina in toata casa, poate face orice:instraina, vinde, inchiria lucrurile lui.
Ordonanta presedintiala ii poate favoriza lui accesul "neingradit" in imobil si la bunurile personale?
Multumesc,
de ce nu i-a facut plangere penala pt tulburare de posesie ?
daca a plecat de buna voie.. poate cere in instanta reintegrarea in spatiul comun. nu cred ca pe calea ordonantei , daca 5 ani a stat pe dinafara
De facut el a facut plangere la Politie.Politia s-a deplasat, a constatat, a obligat-o pe EA sa ii faca un rand de chei pentru acces.Dar situatia s-a repetat, odata, de doua ori...de'N' ori, ..pana si politia s-a saturat de toanele ei.Cand are toane...gata...afara cu tine.Nu se poate asa.Situatia nu a fost asa de 5 ani, ci doar se repeta la intervale din ce in ce mai dese de timp.
.... cred ca e dansul prea rabdator
asta mi se pare pt moment a fi o solutie.. ca atunci cand e lasat pe-afara, sa mearga sa faca plangere pt tulburare de posesie si politia sa vina sa constate... si iar o s-o puna sa faca chei :D
chestiunile astea vor lua sfarsit cand se va finaliza procesul de partaj
Pe tulburare de posesie trebuia dosar penal si nu obligare la faurit de chei... dar asta insemna ca partea sa isi cunoasca drepturile, altfel si politistul ala alege sa recomande calea care i se pare lui cea mai usoara.
Da, ordonanta pe reintegrare si ordonanta pentru asigurare de dovezi.
poate intra cu forta si cu martori, fiindca este si casa lui.

Alte discuții în legătură

Blocare acces locuinta Imira Imira Sunt divortata, dar locuim in continuare in acelasi apartament. Fostul sot mi-a blocat usa de vreo cateva ori sub diferite pretexte, reusind cu greu sa intru ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? ContSters139971 ContSters139971 am un apartament donat de fratele meu cu uzul fruct viager dar in 2007 m-a dat in judecata ptr revocare donatie. Anul trecut m-a dat in judecata ptr evacuare ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna romex romex Am cumparat impreuna cu o sora de a mea o casa de locuit si mai mult pamant si in urma neintelegerilor am decis sa facem iesirea din indiviziune ( partaj) ... (vezi toată discuția)