avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor nastere gemeni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor nastere gemeni

Spuneti-mi va rog in cazul in care voi naste gemeni ajutorul de nastere prevazut in contractul national de munca imi va fi acordat pentru amindoi copii sau doar pentru unul dintre ei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristinagrigore , utilizator 16:30, 14 Ianuarie 2011
Pentru amandoi copii , vi se va acorda ajutorul pentru nastere ...
In contractul colectiv de munca al societtai este prevazut acest salariu. Am sunat la resurse umnae si mi s-a spus ca nu-mi dau decat pentru unul din copii. Ce pot sa fac in acest caz?
1. CCM la nivel de unitate scrie ca in cazul nasterii de gemeni se acorda un singur salariu ?

2. In CCMN se prevede ca se acorda un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil.

3. Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior - art.238 alin.1 C.mun.

4. Prin urmare, aveti dreptul la ajutorul pentru nastere pentru cei doi copii.
In contractul nostru colectiv scrie asa: un salariu mediu pe unitate , platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil. Le-am specificat acest lucru, iar raspunsul lor a fost: e premiu pentru nastere , ne-am exprimat noi gresit:).
Daca scrie asa cum ati postat , atunci trebuie sa va acorde pentru ambii copii nascuti ... in caz contrar, sesizati ITM-ul si/sau instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru nasterea fiecarui copil prevazut in ccm VALI_H VALI_H intrebarea mea este urmatoarea - ajutorul prevazut la art.51, lit. c in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007 - 2010 ”un ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)