avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... o intrbare despre intreprinderea individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

o intrbare despre intreprinderea individuala

daca lucrez cu carte de munca la o cooperativa mestesugareasca si a`si vrea sa`mi deschid o intreprindere individuala mai sunt obligata sa contribui ca casa de pensii?
(eu sa lucrez in continuare si eventual sa`mi angajez pe cineva cu carte de munca pt care sa platesc toate contributiile )
Cel mai recent răspuns: glamour7576 , utilizator 20:30, 17 Ianuarie 2011
veti plati -16% din suma ramasa dupa ce veti scadea cheltuielile aferente veniturilor (venitul net)
- 10.5 % CAS aplicat la aceleasi venituri
- 5.5% sanatate aplicat la aceleasi venituri
- 0.5% somaj aplicat la aceleasi venituri
daca angajati un salariat veti plati si acestuia contributiile ( cas, somaj, sanatate, fnuas, imp pe salariu)
sfatul meu este sa infiintati un PF cu norma de venit in functie de calificarea pe care o aveti si veti plati o taxa anuala stabilita de ANAF, dar in acest caz nu puteti angaja personal.
Ca titular de I.I. nu aveti obligatia de a plati contributia pt pensie daca sunteti salariat la alt loc de munca. Daca incadrati un salariat veti plati contributiile individuale mentionate mai sus, dar si contributiile ca angajator (CAS-20,8, CASS-5,2%, somaj-0,5%, concedii medicale-0,85%, Fond garantare-0,25%, contributie fd accidenta si boli profesionale-cf ramurii de activitate.
laur67 a scris:

veti plati -16% din suma ramasa dupa ce veti scadea cheltuielile aferente veniturilor (venitul net)
- 10.5 % CAS aplicat la aceleasi venituri
- 5.5% sanatate aplicat la aceleasi venituri
- 0.5% somaj aplicat la aceleasi venituri
daca angajati un salariat veti plati si acestuia contributiile ( cas, somaj, sanatate, fnuas, imp pe salariu)
sfatul meu este sa infiintati un PF cu norma de venit in functie de calificarea pe care o aveti si veti plati o taxa anuala stabilita de ANAF, dar in acest caz nu puteti angaja personal.

D-LE LAUR CE ATI PATIT DE UNDE 10.5% ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari contributii? iulianaandre iulianaandre as vrea si eu sa stiu dc pentu luna februarie, inafara de contributia pt pensii s-a mai modificat ceva.din ce am cauta a reiesit k nu. da totusi as vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Cote contributii 2009 aida1 aida1 La o agentie imobiliara( conditii normale de munca) care sunt cotele contributiilor salariale? Angajat: cas: 10,5%; sanatate: 5,5%; somaj: 0,5%; imp.venit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe stimulente Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Sunt functionar public.Intrebarea mea este : Se impoziteaza atat salariul cat si stimulentul?Daca da procentele sunt identice? La un venit ... (vezi toată discuția)