avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... o intrbare despre intreprinderea individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

o intrbare despre intreprinderea individuala

daca lucrez cu carte de munca la o cooperativa mestesugareasca si a`si vrea sa`mi deschid o intreprindere individuala mai sunt obligata sa contribui ca casa de pensii?
(eu sa lucrez in continuare si eventual sa`mi angajez pe cineva cu carte de munca pt care sa platesc toate contributiile )
Cel mai recent răspuns: glamour7576 , utilizator 20:30, 17 Ianuarie 2011
veti plati -16% din suma ramasa dupa ce veti scadea cheltuielile aferente veniturilor (venitul net)
- 10.5 % CAS aplicat la aceleasi venituri
- 5.5% sanatate aplicat la aceleasi venituri
- 0.5% somaj aplicat la aceleasi venituri
daca angajati un salariat veti plati si acestuia contributiile ( cas, somaj, sanatate, fnuas, imp pe salariu)
sfatul meu este sa infiintati un PF cu norma de venit in functie de calificarea pe care o aveti si veti plati o taxa anuala stabilita de ANAF, dar in acest caz nu puteti angaja personal.
Ca titular de I.I. nu aveti obligatia de a plati contributia pt pensie daca sunteti salariat la alt loc de munca. Daca incadrati un salariat veti plati contributiile individuale mentionate mai sus, dar si contributiile ca angajator (CAS-20,8, CASS-5,2%, somaj-0,5%, concedii medicale-0,85%, Fond garantare-0,25%, contributie fd accidenta si boli profesionale-cf ramurii de activitate.
laur67 a scris:

veti plati -16% din suma ramasa dupa ce veti scadea cheltuielile aferente veniturilor (venitul net)
- 10.5 % CAS aplicat la aceleasi venituri
- 5.5% sanatate aplicat la aceleasi venituri
- 0.5% somaj aplicat la aceleasi venituri
daca angajati un salariat veti plati si acestuia contributiile ( cas, somaj, sanatate, fnuas, imp pe salariu)
sfatul meu este sa infiintati un PF cu norma de venit in functie de calificarea pe care o aveti si veti plati o taxa anuala stabilita de ANAF, dar in acest caz nu puteti angaja personal.

D-LE LAUR CE ATI PATIT DE UNDE 10.5% ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari contributii? iulianaandre iulianaandre as vrea si eu sa stiu dc pentu luna februarie, inafara de contributia pt pensii s-a mai modificat ceva.din ce am cauta a reiesit k nu. da totusi as vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Cote contributii 2009 aida1 aida1 La o agentie imobiliara( conditii normale de munca) care sunt cotele contributiilor salariale? Angajat: cas: 10,5%; sanatate: 5,5%; somaj: 0,5%; imp.venit ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale angajatorului simions simions Buna ziua! As vrea sa stiu ce sume trebuie sa plateasca angajatorul spre stat pentru un angajat care salariul minim pe economie 670 lei net ? Si ce anume ... (vezi toată discuția)