avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp partial de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp partial de munca

Buna ziua

Cineva intreba daca pe perioada in care a fost incadrata cu timp partial de munca se considera la calculul vechimii in munca timp lucrat cu norma intreaga .

Daca o persoana a lucrat cu timp partial de munca si are 15 ani lucrati se considera ca are stagiul minim de cotizare pentru a se pensiona sau nu indeplineste aceasta conditie din cauza timpului redus de lucru ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 16 Ianuarie 2011
norma nu conteaza in aceasta sitatie, constituie stagiu de cotizare, deci a avut calitatea de asigurat pe toata perioada.
Aceasta inseamna ca se poate pensiona dar va avea o pensie mai mica , inteleg bine ?
Pentru la pensie nu conteaza timpul de munca (norma intreaga sau timp partial) ... stagiu de cotizare pentru un an in care s-a lucrat cu norma intreaga este acelasi ca si pentru un an lucrat cu timp partial.
Insa ceea ce difera este cuantumul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie LazarLetitia LazarLetitia Buna ziua ! Sora mea are 56 de ani si a lucrat 28 de ani program intreg si 6 ani program redus (4 ore).Ar dori sa iasa la pensie anticipat dar i s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu timp partial iolandaniculescu iolandaniculescu Am un contract individual de munca legal, cu timp partial de 40 ore/luna, in urma caruia realizez un venit mai mare decat salariul minim pe economie. Va rog ... (vezi toată discuția)
Angajare cu fractiune de norma marimalutan marimalutan Buna! As dori sa stiu care ar fi dezavantajele pentru mine daca m-as angaja cu fractiune de norma de 2 ore pe zi cu un salariu de 1000 pe luna? Ma afecteaza ... (vezi toată discuția)