avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salarii calculate gresit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salarii calculate gresit

daca am un salariat incadrat cu doua ore si care are functia de baza la alta societate.
cand s-au calculat salariile s-a luat in calcul deducerea personala 250 ron.Trebuie sa recalculez salariile pentru toate lunile gresite? Ce fac cu declaratiile de la cas?(mi-am dat seama de greseala la fisele fiscale ca nu am debifat in programul de salarii functia de baza)
Cel mai recent răspuns: dutescu maria , utilizator 14:59, 11 Februarie 2013
Declaratiile la cas nu trebuiesc refacute deoarece acestea s-au calculat la brutul realizat, nefiind influentate de deduceri.
Insa statul de plata este gresit si v-a trebui sa refaceti toata perioada, sau sa va ganditi la o posibilitate de reglare in Decembrie 2010 pentru toata perioada gresita.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Exact cum a spus mai sus colegul @lucian_ recalculati totul la salariile aferente lunii decembrie,inregistrati cu nota contabila. Pe pe baza acesteia faceti reglarea si pe statul de plata aferent lunii decembrie.
Oricum e cu doua taiusuri chestia asta................
Faptul ca ati operat deducerea personala de baza si nu avea dreptul, nefiind functia de baza, rezulta ca trecuie retinut si platit impozit pe salariu mai mare.
In concluzie trebuia retinut, declarat si platit in perioadele gresite, iar in cazul dumneavoastra sunt niste dobanzi de intarziere....................
Sper ca m-am facut inteles..............
multumesc
matei mariana a scris:

daca am un salariat incadrat cu doua ore si care are functia de baza la alta societate.
cand s-au calculat salariile s-a luat in calcul deducerea personala 250 ron.Trebuie sa recalculez salariile pentru toate lunile gresite? Ce fac cu declaratiile de la cas?(mi-am dat seama de greseala la fisele fiscale ca nu am debifat in programul de salarii functia de baza)

Singurul care trebuie recalculat in acest caz este impozitul pe salarii si, ca urmare, trebuie facuta declaratie rectificativa doar la Administratia Financiara.

Faceti o nota de constatare in care specificati diferenta neretinuta din salariu, faceti retinerea la salariul urmator si o virati la stat.

Alte discuții în legătură

Deducere personala acordata eronat noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat a primit deducere personala dar nu trebuia sa i se acorde, cim nefiind ... (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita a deducerii in state de plata denisel denisel Am si eu o mare nelamurire si sper sa ma puteti lamuri dvoastra. Societatea de contabilitate cu care colaboram a facut o greseala in statele de plata ( eu ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate - salarii lili cristescu lili cristescu Detin un contract individual de munca cu timp partial(2 ore) la o societate ,si primesc o retributie de 300 lei lunar.Functia de baza fiind la o alta ... (vezi toată discuția)