avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general program de lucru 12/24;12/48
Discuție deschisă în Contabilitate în general

program de lucru 12/24;12/48

Buna ziua. In cazul angajatilor care lucreaza 12 ore cu 24 , cum se calculeaza urmatoarele :sporul de noapte, sporul pentru zilele de sambata duminica, sporul pentru zilele de sarbatori legale. Cu repausul saptamanal de 2 zile cum se procedeaza in cazul lucratorilor de 12 cu 24 ? Este posibil cumva sa lucreze 24 ore din 24, si daca da ,care sunt obligatiile angajatorului privind zilele de repaus dupa ziua cand lucra 24 din 24, precum si sporurile obligatorii pentru angajatii respectivi ?
Daca contrcatul este cu 8 ore pe zi, si va lucra 12 cu 24 trebuie modificat prin act aditional ? La un proces verbal intocmit de ITM, unde angajatii declarau ca lucreaza 1224 ,la masuri au trecut ca contrcatul trebuie incheiat cu 8 ore pe zi.
Cel mai recent răspuns: bdd , utilizator 12:56, 18 Ianuarie 2011
Toate aceste lucruri se regasec in codul muncii si CCM, lucratorii din resurse umane avand cunostinte de ele, fiind obligatii de serviciu in fisa postului. Ei ce va spun?
Informatiiloe lor au fost gresite, lucru constatat dupa studierea codului muncii, din acest motiv am pus intrebarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate noaptea papic papic Buna, as dori sa stiu cum se platesc orele de munca prestate noaptea,daca un angajat lucreaza doar in ture de noapte a cate 12 ore, tot a doua noapte ( adica o ... (vezi toată discuția)
Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)