avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere

Buna ziua.
Mai jos regasiti decizia de concediere cu care am fost concediat.
Va rog frumos sa mi spuneti daca se gasesc elemente care sa conduca la nulitata absoluta a deciziei.
Am remarcat eu cateva aspecte care nu sunt in regula va rog sa mi spuneti in ce masura contribuie aceste aspecte la nulitatea deciziei.
In primul rand decizia are numar de inregistrare 634 din 08.07.2010
Totusi in continutul deciziei la pag 2 la un moment dat se spune urmatorul lucru.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentru ca fapta comisa de salariatul KL este de natura sa afecteze grav relatiile de munca cu banca, in conformitate cu prevederile ert 55 lit c, raportat la art 263 alin 1 si art 61 lit a coroborat cu art 264 alin 1, lit f din legea nr 53/2003 se emite prezenta
DECIZIE:
Art.1 In data de 08.06.2010 se sanctioneaza disciplinar salariatul KL angajat al OTP Bank Romania sa in functia de sef agentie bancara in cadrul agentiei coasna cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca nr 757/II/L din data de 09.07.2009 conform art 61 lit a din legea nr 53/2003.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
deci conform celor mentionate mai sus eu sunt sanctionat cu desfacerea isciplinara a contrcatului de munca in data de 08 Iunie si nu 08 Iulie cum arata si nr si data de inregistrare a deciziei.
deci conform celor spuse s-a luat deizia de sanctionare inca inaintea convocarii la cercetarea disciplinar.

Aspectul 2.
La un moment dat se fac referiri la 3 decizii de sanctionare anterioare.
Ultima decizie pe care au trecut este din data de 26 Iulie 2010, adica cu mult dupa ce deja mi s-a desfacut contractul de munca. In realitate contrcatul de munca a fost incheiat cu data de 8 Iulie, deci nu aveau cum sa ma sanctioneze in 26 Iulie cand nici nu mai eram salariatul lor.

La concocarile pt cercetare disciplinara la care fac ei refreire in decizie m am prezentat la amndoua, si efectiv nu m au lasat sa intru in banca si au declarat ca nu m am prezentat, cand colo au in acl moment am facut cerere si am rugat sa mi inregistreze si sa stampileze cum ca am fost acolo si nu am fost lasat sa intru.

Alt aspect Normele pe care se presupune ca am incalcat sunt formulate generic nu se scrie nimic concret ce anume am incalcat.
In 14 Iunie m-au suspendat fara sa mi comunice macar decizia de suspendare pe perioada cercatarii disciplinare dar peste 2 zile au depus plangere penala la politie referitor la aceste acuzatii.
tin sa mentionez ca acest transfer a fost cat se poate de legal, a fost efectuat prin internet banking cu autorizarea clientului care acum nu recunoaste acest lucru. dar am dovezi.
Va rog sa cititi cu atentie decizia si sa ma ajutati cu aspecte de care ma pot lega in instanta.
multumesc

DECIZIE nr 634 din 08.07.2010.

Dl L.D. presedinte directorat, director general al [EDITAT] in temeiul prerogativelor conferite de prevederile Actului Constitutiv si in conformitate cu dispozitiile legii 31/1990 privind societatile comerciale , republicata cu modificarile ulterioare .
Avand in vedere incalcarile prevederilor legii nr 82/1991, legea contabilitatii republicata, codul de etica al [EDITAT], normei interne de cunoastere a clientelei normei interne privind operatiunile cu numerar referitoare la operatiunea fara autorizare ce consta in transferul sumei 2950 ron din contul clientului P.A. cod client [EDITAT] in contul clientului N.C. cod client [EDITAT] s-a procedat la cercetarea disciplinara prealabiula a salariatului K L angajat in functia desef agentie bancara in cadrul [EDITAT], agentia Covasna, dat fiind fapta mentionata in raportul nr [EDITAT] precum si a plangerii formulate de catre cleintul P.A..
FAPTA:
Prin referatul mentionat mai sus este prezentata fapta salariatului KL care a efectuat in data de 08.06.2010 o tranzactie neautorizata din contul clientului P.A. cod cleint [EDITAT] in contul clientului N.C. cod cleint [EDITAT] tranzactie efectuata prin intermediul serviciului de internet banking [EDITAT] operatiunea a constat in transferul sumei de 2950 lei .sa verificat in continuare miscarea sumei transferate in contul clientului N.C., suma respectiva fiind transferata mai departe pe contul angajatului KL cod client [EDITAT] in data de 08.06.2010, operatiune efectuata in sistemul informatic de catre Z.Z .
de pe contul angajatului KL suma de 2950 ;ei a fost ridicata de catre aceasta in aceeasi zi operatiune inregistrata in sistem de catre angajata J.M.M. din cadrul sucursalei Sf Gheorghe.
CERCETAREA
Salariatul KL a fost convocat la sediul bancii in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile in data de 21.06.2010 ora 10 prin convocarea nr 533/14.06.2010.Cercetarea disciplinara nu a avut loc deoarece salariatul nu s-a prezentat la ora mentionata in convocare respectiv ora 10 acest fapt s-a consmenat in procesul verbal de neprezentare incheiat in data de 21.06.2010 sub nr [EDITAT]. Salariatul KL a fost reconvocat la sediul bancii in data de 25.06.2010 la ora 11.30 prin convocarea nr [EDITAT],
Nici de aceasta data salariatul nu s-a prezentat la or amentionata in convocare respectiv ora 11.30 fapt mentionat in pv de neprezentare incheiat in data de 25.06.2010 sub nr 132.
in perioada 14.06.2010-08.07.2010 salariatul KL a fost suspendat pe perioada cercetarii disciplinare prealabile in baza deciziei nr 534/14.06.2010 in temeiul art 52 alin (1 lit a din codul muncii.
Tinand cont de procesul verbal al comisiei de cercetare disciplinara din data de 25.06.2010 prin care s a propus sanctionarea disciplinara a salariatului
CONCLUZII:
Avand in vedere disp art 266 lit a-e din legea nr 53/2003
Tinand cont de faptul ca salariatul a mai fost sanctionat disciplinar prin deciziile nr 122/08.02.2010, nr 259/17.03.2010 si nr 382/26.07.2010
Pentru ca fapta comisa de salariatul KL este de natura sa afecteze grav relatiile de munca cu banca, in conformitate cu prevederile ert 55 lit c, raportat la art 263 alin 1 si art 61 lit a coroborat cu art 264 alin 1, lit f din legea nr 53/2003 se emite prezenta
DECIZIE:
Art.1 In data de 08.06.2010 se sanctioneaza disciplinar salariatul KL angajat al [EDITAT] in functia de sef agentie bancara in cadrul agentiei coasna cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca nr 757/II/L din data de 09.07.2009 conform art 61 lit a din legea nr 53/2003.
Art.2 Motivele sanctiunii constau in incalcarea normelor BNR precum si Normelor interne ale [EDITAT] respectiv
- prevederile legii nr 82/1991 art 1 si 2 , legea contabilitatii republicata
- codul de etica al [EDITAT] art II.3.2 si II.3.4
- normei interne de cunoastere a clientelei-sectiunea1- politica de acceptare a clientilor
- norma de deschidere cont curent persoane fizice - structura cererii/contract de deschidere cont curent persoana fizica
- norma de deschidere cont curent persoane juridice art 3.3 si art 3.3.3
- normei interne privind operatiunile cu numerar
- sarcinile si responsabilitatile din fisa postului
Art.3 Directia resurse umane va aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii
Art. 4 Prezenta decizie se va comunica salariatului in termen de 5 zile de la data emiterii
Art. 5 Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 zile de la comunicare la Tribunalul Covasna
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiCL , utilizator 17:45, 17 Ianuarie 2011
MihaiCL a scris:

DECIZIE:
Art.1 In data de 08.06.2010 se sanctioneaza disciplinar salariatul KL angajat al OTP Bank Romania sa in functia de sef agentie bancara in cadrul agentiei coasna cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca nr 757/II/L din data de 09.07.2009 conform art 61 lit a din legea nr 53/2003.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
deci conform celor mentionate mai sus eu sunt sanctionat cu desfacerea isciplinara a contrcatului de munca in data de 08 Iunie si nu 08 Iulie cum arata si nr si data de inregistrare a deciziei.
deci conform celor spuse s-a luat deizia de sanctionare inca inaintea convocarii la cercetarea disciplinar.

Desfacea CIM este 09.07.2010 asa cum este specificata in decizie. Astfel ca data emiterii este ok.
Daca ceva nu este corect specificat este faptul ca angajatorul spune ca data in care se decide sanctionarea este 08.06.2010 data anterioara cercetarii diciplinare de 14.06.2010.

Aspectul 2.
La un moment dat se fac referiri la 3 decizii de sanctionare anterioare.
Ultima decizie pe care au trecut este din data de 26 Iulie 2010, adica cu mult dupa ce deja mi s-a desfacut contractul de munca. In realitate contrcatul de munca a fost incheiat cu data de 8 Iulie, deci nu aveau cum sa ma sanctioneze in 26 Iulie cand nici nu mai eram salariatul lor.

Nu vad in decizie nici o specificare cu privire la 3 decizii de sanctionare si nici ca ultima ar fi din data de 26.07.2010
ContSters20980, utilizator
Tinand cont de faptul ca salariatul a mai fost sanctionat disciplinar prin deciziile nr 122/08.02.2010, nr 259/17.03.2010 si nr 382/26.07.2010

Acum am observat unde scrie. Sigur ca este o greseala de redactare ce poate fi dovedita. Decizia de concediere are nr. nr 634 din 08.07.2010 deci nu se putea emite o decizie 382 in 26.07 si sa se vorbeasca de ea in 08.07. daca mai este si o decizie prin care ati fost sanctionat si au confirmarea comunicarii catre dvs......... eroarea de redactare este usor de arat.
Sper ca decizia a fost contestata in termenul de 30 zile de la comunicare.
Simpla afirmatie ca v-ati prezentat la convocare dar nu ati fost primit nu este suficient. Ati facut o notificare scrisa la sediul central al bancii sa comunicati acest fapt? sau chiar la banca respectiva? Era o dovada buna a cestui fapt.
Cat priveste fapta este descrisa ca fiind o operatiune neatorizata din contul unui client cu aratarea art. care nu permit aces fapt.
Daca detineti dovada autorizarii este foarte bine.
Inteleg ca transferul banilor s-a facut in contul dvs. asa ca o explicatie plauzibila cu privire la motivul pentru care un client ar autoriza o astfel de operatiune este salvatoare.
Dovada lipsei de temei cu privire la santiune este cea care va poate asigura anularea decizie.
Cu privire la decizia de suspendare CIM, necomunicarea ei poate duce la anularea acesteia nu la anularea decizie de concediere.
Anularea decizie de suspendare va asigura plata salariului pentru perioada respectiva.
In momentul in care am vazut ca nu ma lasa sa intru in banca am scris o cerere in care i am cerut sa ma primeasca la cercetare, am datat am trecut ora exacta si in ciuda refuzului venit din partea lor am reusit sa i oblig sa mi inregistreze aceea cerere unde era scris atat data cat si ora exacta.
Referitor la decizia 382 din 26.07.2010 si daca dovedesc ca au gresit tot pierd deoarece convocarea este din data de 25.06.2010 nr inregistrare 381, iar decizia 382 cel cu data corecta este cu nr inreg 382 din aceeasi data cu convocarea.
deci se vede clar ca in aceeasi zi am fost convocat si sanctionat discipliar.
Cand colo conform convocarii trebuia sa ma prezint la Buc abia in 30 Iun, si ei totusi au emis decizia de sanctionare deja in 25 impreuna cu convocarea.
Sanctiunea a fost reducere salar.
Referitor la acele norme enumerate in decizie absolut nici unul nu contine nici macar un cuvant despre faptul ca am voie sau nu am voie sa fac astfel de transferuri.
Nu trebuie sa ma convingeti pe mine ci instanta.
Pentru ce abatere ati fost sanctionat in 25.06.2010?
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Informare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, In cazul unui salariat care a fost convocat pentru faptul ca a lipsit nemotivat de la serviciu din data de...pana in prezent, mai e nevoie sa se ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu o procedura in cazul unui salariat care a absentat nemotivate de la munca. Va rog frumos sa-mi comunicati daca am ... (vezi toată discuția)