avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informare

Buna seara,

In cazul unui salariat care a fost convocat pentru faptul ca a lipsit nemotivat de la serviciu din data de...pana in prezent, mai e nevoie sa se intruneasca comisia de disciplina si sa se faca procesul verbal in care sa se specifice ca acesta nu s-a prezentat????
Decizia de sanctionare in care e specificat acest art.251 (3)????


Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:12, 31 August 2012
Da. Comisia de disciplina sau persoana imputernicita de angajator se va prezenta si ea in data de...la locul...si ora....avand ca obiect.... Ea va constata printr-un PV ca acesta nu s-a prezentat, pe care il va comunica angajatorului. Acesta va stabili sanctiunea.
De mentionat ca in cazul unei comisii de disciplina, fiecare membru trebuie convocat in data de...la locul...si ora.... avand ca obiect....
Bun si in urma stabiliri sanctiunii de catre angajator, sa zicem desfacere contract pentru ca a absentat de la locul de munca, se intocmeste decizia de sanctionare, urmand a fi trimisa prin posta cu confirmare de primire si in urma primirii acestei confirmari de primire se desface contractul de munca cu 61 lit a in care se mentioneaza acest art 251 (3)????
conform art 252 alin 2 CM:
"Sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil care au fost încălcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile sau motivele pentru care, în condiţiile prevăzute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuată cercetarea;
d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea disciplinară se aplică;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;
f) instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată."
Mentionati ca cercetarea disciplinara nu a fost facuta intrucat angajatul nu s-a prezentat desi a fost convocat conf art 251 alin 2 CM, ceea ce conf art 251 alin 3 CM ii da dreptul sa dispuna sanctionarea angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Persoana supusa cercetari a primit doar o convocare la biroul resurse umane in vederea cercetari disciplinare. In convocare era trecut doar motivul cercetari ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu o procedura in cazul unui salariat care a absentat nemotivate de la munca. Va rog frumos sa-mi comunicati daca am ... (vezi toată discuția)
Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)