avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs

In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de comuna.
Examenul l-am luat ,dar dosarul nu a mai fost inaintat la ANFP,solicitand ,acest lucru secretarului timp de un an si sapte luni ,dupa care l-am dat in judecata.
Am terminat inginerie economica si mi-am examenul de diploma de licenta in constructii.
Legea 140/2010 si O.G. 105/2009 , modifica art.68 din Legea 188/1999 astfel Art. 68. - (1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."
Secretarul a motivat ca studiile nu sunt de specialitate ,dar am licenta data in constructii si lucrez in domeniu din 2004 deci timp de 6 ani au considerat ca studiile sunt utile pentru desfasurarea activitatii in institutie .
Am inaintat dosarul in instanta si am castigat , acum mi s-a facut recurs pe motiv ca prima instanta de judecata nu a interpretat corect Legea 188/1999 si Ordinul 1028/2008 care a fost abrogat prin Ordinul 1932/2009, este adevarat ordinul 1932 a intrat in vigoare in octombrie 2009 si eu am dat examenul in februarie 2009.
In urma sentintei civile prin care instanta imi da dreptate ,secretarul comunei cere parerea ANFP si dansul sustine ca acestia îi dau dreptate dar eu nu am vazut acea solicitare , ce spuneti am castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta tibucani67 tibucani67 Ma numesc Titi Virlan si as dori sa intreb, care este procedura pentru a beneficia de majorare salar dupa ce am absolvit studii superioare cu licenta? Sunt ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionari publici beatrice-gabriela beatrice-gabriela as vrea sa ma lamuriti intr-o problema:sunt salariata la o primarie incadrata pe functia de referent asistent 2 cu atributii de contabilitate.in 2009 am dat ... (vezi toată discuția)