avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare post functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare post functionari publici

as vrea sa ma lamuriti intr-o problema:sunt salariata la o primarie incadrata pe functia de referent asistent 2 cu atributii de contabilitate.in 2009 am dat licenta la facultatea de psihologie si as vrea sa fiu inspector.intrebarea este daca pot?,pentru ca in ordinul 1932/2009 al agentiei functionarilor publici la art. 1 printre altele zice ca se paote daca specializarea este considerata ca utila de catre conducatorul institutiei.iar secretara institutiei zice ca nu se poate sa ma faca inspector.eu in prezent am terminat si anul 2 la facultatea de contabilitate si informatica de gestiune.
Lg.188/1999
Art. 68.
[{*}] (1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii. (alineat modificat prin art. I pct. 9 din O.U.G. nr. 105/2009, în vigoare de la 6 octombrie 2009)
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.
(3) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic. (alineat introdus prin art. I pct. 10 din O.U.G. nr. 105/2009, în vigoare de la 6 octombrie 2009)

consider ca ar fi cam fortata interpretarea tezei 2 alin.1 a articolului mai sus citat in sensul ca studiile de psihologie sunt utile pt desfasurarea activitatilor contabile.poate daca ati avea un post pe de resurse umane...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
s_mari, utilizator
sa fim seriosi, nu se poate sa fiti promovata in clasa, cu studii de psihologie, pentru ca, pentru postul dvs. se cer studii superioare in domeniul economic. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare m1haellla m1haellla Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar ... (vezi toată discuția)
Recurs snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)