Bunaziua,
In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi retrag acel acord dar se pare ca nu se poate decat prin instanta si monentan din motive financiare nu imi permit sa fac acest lucru si in plus am inteles ca poate sa dureze foarte mult timp chiar si un an sau doi si nu pot sa astept atat de mult ca doresc sa vand acel imobil si viitorul cumparator a aflat de existenta sediului unei firme si a conditionat cumpararea imobilului de rezolvarea acestei probleme, adica mutarea sediului firmei respective.
Am discutat cu proprietarul firmei si am insistat sa isi mute sediul dar problema este ca momentan nu are unde.
Cineva ne-a dat o ideee dar nu stiu daca este buna. Si anume sa incheiem un contract de inchiriere pe o perioada scurta de timp , de exemplu pe 3 luni si sa inregistram acel contract si la ORC si dupa expirarea acelei perioade daca firma nu isi gaseste alt sediu atunci ramane fara sediu sau sediu expirat sau ceva de genul asta.
IAcum nu stiu daca acel contract s-ar putea inregistra si la ORC si daca ar schimba in vreun fel situatia, mai exact daca dupa expirarea perioadei de valabilitate a contractului firma nu ar mai avea sediul la adresa mea sau ar ramane in continuare tot la aceasta adresa.
Va rog foarte mult daca cineva poate sa ma ajute cu ceva informatii despre acesta situatie sau daca ar exista alta varianta de a rezolva aceasta problema.
Cineva ne-a dat o ideee dar nu stiu daca este buna. Si anume sa incheiem un contract de inchiriere pe o perioada scurta de timp , de exemplu pe 3 luni si sa inregistram acel contract si la ORC si dupa expirarea acelei perioade daca firma nu isi gaseste alt sediu atunci ramane fara sediu sau sediu expirat sau ceva de genul asta.
IAcum nu stiu daca acel contract s-ar putea inregistra si la ORC si daca ar schimba in vreun fel situatia, mai exact daca dupa expirarea perioadei de valabilitate a contractului firma nu ar mai avea sediul la adresa mea sau ar ramane in continuare tot la aceasta adresa.
In primul rand, ce durata are contractul actual de inchiriere? Daca e pe durata nelimitata ( desi la ORC nu se mai accepta astfel de contracte), ii puteti face un act aditional in care sa precizati ca ii schimbati termenul...fixand finalul contractului cand doriti dvs. Acest aditional il inregistrati la ORC pentru a se face mentiune despre aceasta.
Si acesta declaratie impreuna cu o copie CF a fost depusa la ORC impreuna cu celelalte acte necesare la infiintarea societatii.
Dovezile privind sediul social / secundar se pot face, după caz, cu:
- contract de vânzare-cumpărare, intabulat*;
- contract de schimb, intabulat*;
- contract de închiriere: - înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice, pentru cel încheiat între persoane fizice şi persoane juridice;
- neînregistrat la Administraţia Finanţelor Publice, pentru cel încheiat între persoane juridice.
- contract de subînchiriere;
- contract de concesiune, intabulat*;
- contract de leasing imobiliar;
- contract de comodat, în original, în formă autentică sau sub semnătură privată, însoţit de actul doveditor al proprietarului, intabulat*;
- contract de donaţie, în formă autentică, intabulat*;
- contract de uz;
- contract de uzufruct;
- extras de carte funciară, în termen de valabilitate la depunere - pentru oricare din actele prevăzute ca dovadă de sediu (inclusiv în cazul aportului la capitalul social la constituirea societăţii, pe numele asociatului care aportează);
- certificat de rol fiscal/rol agricol, în termen de valabilitate;
- certificat de moştenitor;
- act notarial de ieşire din indiviziune sau de delimitare a proprietăţii, intabulat*;
- hotărâre judecătorească definitivă privind proprietatea (intabulată*) sau folosinţa/uzufructul;
- hotărâre judecătorească definitivă de ieşire din indiviziune, intabulată*
- proces verbal de recepţie a construcţiei, intabulat*;
- act de adjudecare a imobilului vândut în cadrul executării silite;
- contract de asistenţă juridică privind stabilirea sediului social la sediul profesional al avocatului conform art. 3 alin. (1) lit. h) şi i) din Legea nr. 51/1995, cu modificările şi completările ulterioare.