avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social firma

Buna,
am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, avem titlul de proprietate si certificatele de deces. Mostenitor mai este si cumnatul meu. Nu am facut succesiunea pana acum din vina lui. Se poate face sediu social in acea casa (este in stare foarte buna)?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 07:20, 7 Iunie 2013
Sediul social se stabileste in baza unui contract (de comodat sau inchiriere) incheiat intre proprietarul imobilului / spatiului si reprezentantul legal al societatii in curs de constituire. Proprietarul este persoana inscrisa in extrasul CF, de altfel de care este nevoie la constituirea societatii. Daca proprietarul este decedat, nu se poate incheia contractul pana cand nu va fi inscris ca proprietar mostenitorul de drept.
Pentru a se stabili sediul social al unei societati comerciale trebuie incheiat un contract de comodat sau de inchiriere privind imobilul in totalitate sau doar o parte a acestuia. Contractul de inchiriere/ comodat trebuie incheiat intre reprezentantul legal al societatii (administratorul) si prorietarul imobilului respectiv, sau o persoana titulara a unui drept de folosinta asupra imobilului si careia ii este recunoscut dreptul de a transmite folosinta imobilului (sublocatar).
La momentul inregistrarii la ONRC a sediului social trebuie facuta dovada proprietatii sau a posibilitatii de a transmite folosinta bunului respectiv privind locatorul/ comodatarul din respectivul contract.
in cazul dumneavoastra, nu puteti stabili sedil social al respectivei societati comerciale pana nu veti dezbate succesiunea.
Puteti sa stabiliti sediul societatii pentru o perioada de timp determinata - un an - la cabinetul unui avocat.
Buna seara.
In cazul in care un imobil a fost mostenit de mama si dupa prin act de cumparare de 3/4 a cumparat cu tata iar dupa aceea tata a decedat? Contractul de comodat se poate face doar cu mama ?
Se poate. La registru comertului trebuie sa faceti dovada folosintei spatiului nu dovada proprietatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social srl fara succesiune ? MihaiBobe MihaiBobe Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate pune sediul social un imobil fara succesiune, 2 proprietari, sot si sotie, sotul a decedat, a ramas sotia care insa ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)
Shimbare de sediu social Ionut 81 Ionut 81 Buna seara am o firma si vreu sa schimb sediul social,la locatia unde vreau sa fie sediul social sunt parinti mei propietari dar unul dintre ei este decedat ... (vezi toată discuția)