avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social SRL fara succesiune ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social SRL fara succesiune ?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate pune sediul social un imobil fara succesiune, 2 proprietari, sot si sotie, sotul a decedat, a ramas sotia care insa nu a facut succesiunea iar fica acesteia doreste sa isi deschida un SRL cu sediul social la acel imobil.
Se poate fara succesiune ?


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:51, 1 Martie 2013
Pentru stabilirea sediului social al unei societatii trebuie sa se incheie un contract in acest sens. Partile contractului sunt proprietarii de drept ai imobilului si societatea prin reprezentantul ei legal. Proprietarii de drept sunt cei inscrisi in Cartea Funciara, nu pot transmite dreptul de folosinta asupra imobilului alte persoane care legal nu au acest atribut, indiferent de calitatea lor.
Sotia/mama este de acord ca fica sa foloseasca casa ca si sediu social pentru SRL si sotia/mama este inscrisa in cartea funciara alaturi de sot (decedat).
Teoretic este necesar acordul tuturor proprietarilor la incheierea unui contract de comodat / inchiriere, insa se poate incheia contractul si numai cu mama care este inscrisa in C.F. Luati in considerare ca exista riscul sa dati de un functionar "mai zelos" si sa va refuze ca nu aveti acordul tuturor proprietarilor. Cand depuneti dosarul sa aveti la dumneavoastra si o copie dupa certificatul de deces al tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara pentru infiintare pfa varuma varuma Doresc sa-mi infiintez PFA la adresa din C.I, dar nu eu sunt proprietarul. Proprietarul imobilului este decedat si sotia nu a facut inca succesiunea, ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)