avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inscrierea la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inscrierea la scoala

copilul in urma divortului a fost incredintat mamei ,mama care refuza inscrierea copilului in clasa 1 .tatal doreste inscrierea lui. copilul a implinit pe 10 ianuarie 6 ani . cum se procedeaza?tatal are un cuvant de spus ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 08:02, 18 Ianuarie 2011
Se apeleaza la Autoritatea tutelara si mai departe la instanta daca este cazul pe baza raportului in urma sesizarii.
mama refuza inscrierea la scoala a minorului pe motiv ca nu are un domiciliu stabil.ea locuieste la mama ei de la pronuntarea divortului .
Daca minorul a fost incredintat mamei , atunci tatal doar urmareste daca copilul este educat corespunzator....mama poate sa dea copilul la scoala si la 7 ani...cu toate ca este cam tarziu...Apelati la autoritatea tutelara daca copilul nu frecventeaza gradinita(este obligatorie la aceasta varsta)!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)