Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
In anii anteriori firma a inregistrat pierdere, in 2010 inca din sem 1 are profit si poate recupera integral pierderea precum si sa-si constituie integral rezerva legala.
Intrebarea mea este in care dintre cele 2 declaratii 101 (de sept sau de decembrie) voi deduce rezerva si pierderea?
Eu le-am considerat deductibile la calculul imp pe profit din sept, insa pentru 101 cred ca s-ar putea schimba problema dat fiind faptul ca in mod normal decizia de costituire a rezervei, respectiv acoperire a pierderii se ia dupa finalizarea exercitiului financiar.
Asa e se facea la decembrie, dar dat fiind faptul ca perioada ian-sept 2010 este considerata ca si un an fiscal , intrebarea mea este daca se va lua in calcul pentru declaratia 101 aferenta acestei perioade.
Am si eu exact aceeasi problema:sorry:
Si n-am gasit inca raspuns....
Voi????????????
Urgent!!!! Ca vrem sa facem declaratiile 101!! Care ne-au mancat noptile:((
Si eu am probleme cu constituirea rezervelor si acoperirea pierderii, daca cineva a aflat raspunsul intrebarilor noastre rugam sa posteze, ca vorba aceea "ma zbat ca pestele pe uscat"!
Am fost la Asistenta contribuabili si am intrebat... Raspunsul a fost urmatorul: pentru fiecare perioada fiscala se calculeaza separat, chiar daca pe total an 2010 rezulta pierdere, se constituie rezerve legale, daca intr-una din perioade exista profit. Calculul se face raportat strict la perioada in care apare profitul, si se evidentiaza in declaratia aferenta perioadei respective, cu toate ca in bilant imaginea apare putin denaturata (pierdere, dar am constituit rezerve legale! ciudat nu?)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rezerve legale
anairam_unid
Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)