avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tablou electric care instalez eu.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tablou electric care instalez eu.

Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc.

Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case si in locuri comerciale. As dori sa stiu daca am voie sa instalez un tablou electric singur in casa. Locuiesc in Romania la bloc in etaj patru cu sotia mea, care este proprietara apartamentului. Doar as dori sa stiu daca calc vreo lege daca imi schimb tabloul electric si instalatie electrica la una peste tencuiala. Avem acasa un tablou vechi paralizat cu ceramice si sarmulite.

Aceste tablouri demodate mereu se ard cu mai mult de 4000 de wati ceruti. Vreau sa schimb tabloul cu unu care are intrerupatoare de curent pentru fiecare camera si aparat.

Sa adaug ca majoritatea apartamentului nu are impamantarea decat la priza langa baie. Asta ma ingrijoreaza mult, fiindca am aparate foarte sensibile si importante in casa asta.

Am auzit de la cineva ca am nevoie de lucrarea cu angajatii de la Electrica SRL, dar nu vreau sa-mi atinga altcineva firele din casa, fiindca am vazut lucrarile care au facut unii inainte si mi-sa parut lucrare de incepator. Prefer sa ma duc la Electrica SRL si sa cer permis macar sa imi fac lucrarea supravegheat de niste baieti pe care le trimit, in loc sa las altii sa faca treaba asta.

Daca nu pot sa instalez tabloul singur, macar pot sa-mi instalez firele in apartamentul peste tencuiala?

Multumesc foarte mult si imi pare rau daca va plictisesc cu detalii. Imi pare rau si daca sunt greu de inteles cum scriu in romaneste. :)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 19 Ianuarie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va schimbati singur panoul cu busoane si sa va puneti panou cu sigurante automate sau cum doriti.
Ce faceti cu instalatia dumneavoastra care este dupa contoarul de la furnizorul electric e treaba dumneavoastra.

Scimbati-va singur panoul si instalatia si nu va mai luati dupa soacre.
Scrieti bine pentru un american venit de 2 ani in Romania.

Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
instalatia contor...e treaba enel, sau cei care dau curentul...dupa contor...puteti sa schimbati cum vreti instalatia casei sau ap. Insa aveti grija...daca stati la ap, mai aveti un panoul pe casa scarii sau la parter, asigurativa ca acel panou rezista la puterea de consum pe care o aveti in ap.
Pentru asta ar trebui sa vina unu de la Electrica atunci sa verifice daca ceea ce vreau sa fac este in regula. Vreau sa instalez un tablou cu sase intrerupatoare de circuit 500V/30A pentru prize si alte patru, tot acelasi specificatii, pentru lumini.
instalatia.. de tras fire, de montat prize le puteti face dvs. schimbul de contor il face furnizorul, din cate stiu, sau si dvs , dar in prezenta unui reprezentat al furnizorului. trebuie inregistrat consumul afisat pe cel vechi sa vi-l puna la plata, seria celui nou se inregistreaza pe client, altfel puteti fi acuzat de frauda
tabloul il puteti monta dvs
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
Nu vrea sa schimbe contorul, ci tabloul electric din apartament......

Alte discuții în legătură

Probleme la furnizor lilianaG lilianaG As avea si eu nevoie de un sfat,va rog.... am oprit panoul electris si am constatat (fara surprindere ce-i drept) >contoarul inca se mai invarte ...... acum, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)