Parintii au divortat amiabil acum 1 an de zile.De atunci nu s-a realizat actiunea de partaj.Tatal nu este de acord sa se faca amiabil , din ambitie.Mama nu are bani sa plateasca singura taxa de 3% din valoarea bunurilor.
Intrebarile mele sunt :1. Exista posibilitatea ca mama sa vinda casa si terenul(ca apoi sa-i dea tatalui partea care i se cuvine) sau este necesar acordul ambelor parti pentru a se realiza aceasta tranzactie ?
Daca tata nu este de acord nici nu aceasta varianta , exista o alta solutie?
Mentionez faptul ca intre timp tata a instrainat bunuri din casa , dar cel mai imp , a vandut masina dobandita in timpul casatoriei , pentru a-si procura o alta , fara acordul mamei.De asemenea , el locuieste in prezent in casa , pentru ca mama a fost abuzata de el si nu vrea sa ma aiba parte de asemenea experiente (din pacate , din cauza fricii nu a depus plangere si nu exista dovezi in acest sens).
V-as ruga sa ma ajutati , dureaza de prea mult timp si nu stiu ce sa fac.Ma doare inima sa-mi vad mama stand pe la prieteni , din mila lor.
Multumesc
Se poate face o cerere pentru ajutor public judiciar. In functie de veniturile mamei, aceasta poate beneficia de scutirea, reducerea, esalonarea sau amanarea taxei judiciare de timbru.
Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat. Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
Ajutorul public judiciar se poate acorda, fara a putea depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 12 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.