avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical prelungit din punct de vedere al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical prelungit din punct de vedere al salariatului si angajatorului

Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care sunt angajatorul sotului meu, care a fost diagnosticat cu Adenocarcinom cu metastaze stadiul IV (cancer). Ca orice mic intreprinzator din Romania , am facut economie tocmai pe propriile persoane, el avand in momentul de fata un contract de munca pe 2 ore/zi ( nu e cazul sa spun ca de lucrat a lucrat 12/zi!). Medicul oncolog ne-a spus ca avem dreptul la concediu medical platit 100% pe 1an si jumatate dupa care se poate pensiona de boala.
Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc mai ales in privinta perioadei de concediu de boala:
1.primeste 100% din salariul actual din contractul de munca sau exista un minim pe economie
2.din punct de vedere al administratorului firmei care il are ca angajat -situatie in care ma aflu - ce ar trebui sa mai stiu - care e circuitul banilor ce ii primeste: ii dau eu ca firma si recuperez ulterior de la stat ,si mai exact de la care institutie? Mai sunt alte costuri ale firmei?
Cu alte cuvinte as vrea sa nu fiu in situatia in care sa iau dintr-un buzunar si sa pun intr-altul, pentru ca in situatia data chiar nu-mi permit.
Va multumesc mult,
Monica Jurma

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical - legala? Luptsasupravietuiesc Luptsasupravietuiesc Buna ziua! Sunt angajata cu contract determinat. Intre timpam fost diagnosticata cu cancer la san, stadiul 4 cu metastaze, Acum sunt in concediu medical si ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical cod 14 georgestan georgestan Ce valoare are cuantumul lunar primit dintr-un salariu de 2800 ron daca pacientul este în concediu medical cu codul 14 (boli de cancer)? (vezi toată discuția)