avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Mie nu imi pare chiar atat de simplu.
Trebuie indicata si jurisprudenta CEDO si de unde sa stie persoana care este jurisprudenta CEDO.
Trebuie sa indice si care texte din conventie au fost incalcate, ceea ce iarasi ar putea sa ii ridice anumite dificultati.
Daca nu este vorba de un proces in legatura cu incalcarea dreptului de proprietate motivarea poate fi destul de complicata spre a fi realizata de o persoana neinitiata.
Mie mi-a luat cam 10 zile sa imi reuseasca o motivare in care efectiv nu am gasit precedent si nu imi reusea o redactare care sa faca ca din ceva ce nu arata nimic sa rezulte grave incalcari de drepturi si libertati fundamentale.Formularea poate tine si de inspiratie.Poate de aceea cateodata jurisprudenta CEDO se schimba...
Conteaza foarte mult despre ce este vorba in concret...pentru a face o motivare corespunzatoare.
avocat Claudiu Lascoschi
Dl avocat:
Pe site-ul CSM sunt publicate multe hotarari CEDO....exista foarte multe carti publicate pe tema aceasta, multe site-uri care au publicat hotarari CEDO...nu trebuie sa ai studii de drept ca sa citesti...ceea ce te intereseaza!
Conventia nu este extraordinar de grea! O citesti dupa care te raportezi la ea. AI si instructiuni la dispozitie! Este foarte usor sa scrii art 6 sau 13...de ex.
Va garantez ca sunt foarte multi utilizatori pe acest site care nu au fost deloc initiati si au reusit sa-si faca niste motivari pertinente, relevante.
In plus, nici nu este foarte mare nevoie sa faci o motivare foarte elaborata ...daca nu esti initiat, pentru ca exista posibilitatea sa ceri ajutor Curtii ...iar acest ajutor primit de la Curte este net superior ajutorului oricarui avocat.
Nu am studii de drept (deci in dezavantaj major fata de dvs) si nici ani de practica in domeniu dar va garantez ca atat motivarile in instanta cat si cea de la CEDO nu mi-au luat niciodata mai mult de 3-4 zile....
O ultima precizare. Ati scris mai sus: "cateodata jurisprudenta CEDO se schimba..." este o afirmatie cum nu se poate mai falsa!
Jurisprudenta CEDO nu se schimba aproape niciodata.
Personal cunosc o singura ocazie-eveniment in care Curtea si-a revizuit jurisprudenta....dar asta a fost cu multi ani in urma....cred ca fost Kudla contra Poloniei...daca imi aduc bine aminte....si atunci a fost temeinic motivata si nu a contrazis absolut nimic din jurisprudenta consacrata dar a deschis o alta etapa.