avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de munca cu 2 ore
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de munca cu 2 ore

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca sunt angajata cu 2 ore pe cartea de munca, am inteles eu bine ca mi se iau in calcul 8 ore de munca doar ca, contributia la pensii si bla bla....este mai mica??????
Este adevarat, ca mie tot numi vine sa cred?????
mentionez ca sunt nascuta in octombrie 1950 si pana in prezent am stagiul de cotizare 37 ani si 7 luni si sa ies anticipat dar fara penalizare am inteles ca trb sa am 38 de ani....OK
dar din noiembrie sunt angajata cu 2 ore pe cartea de munca, cate luni trb sa mai fiu angajata cu 2 ore ca sa fac cei 38 de ani??????()
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
discreta2910, utilizator
Cel mai recent răspuns: discreta2910 , utilizator 11:47, 20 Ianuarie 2011
1. Daca sunteti nascuta in octombrie 1950 varsta standard de pensionare este de 58 de ani si 7 luni iar stagiul complet de cotizare este de 27 de ani si 2 luni.
2. Asadar puteti solicita pensionarea pentru limita de varsta oricand doriti, incepand de astazi.
3. Nu conteaza cate ore pe zi lucrati, conteaza cat timp platiti contributia la pensii.
4. O sa aveti o pensie buna deoarece ati lucrat 10 ani si 5 luni peste stagiul complet de cotizare si ati acumulat puncte la pensie.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua si va multumesc,MIIIIIIII de scuze am trecut anul sotului eu sunt in octombrie 1955 (va rog sa ma scuzati ca v-am indus in eroare) dar tot nu m-ati lamurit, in decembrie mi-ati spus ca daca sunt angajata cu 2 ore se calculeaza defapt 8 ore dar contributia la stat este mai mica (adica pe 2 ore) OK, dvs imi spuneti ca pot iesi de acum la pensie, DAR eu vreau sa ies anticipat DAR FARA PENALIZARE, ca daca ies acum ies ANTICIPAT CU PENALIZARE si eu nu vreau asta dupa ce ca viata este atat de grea si mai ales ca am atatia ani de cotizare peste minimul ; doamna de la casa de pesnsii sect.6 mi-a spus ca mi-ar mai trb cateva luni si ar fi bine sa raman angajata cu cele 2 ore pana in iunie.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
discreta2910, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)