avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii-parata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii-parata in strainatate

Buna seara!
Problema mea este urmatoarea:sotia m-a parasit de aproape un an si a plecat in strainatate.Nu a trimis nici un ban iar copilul minor se afla in ingrijirea mea si a parintilor mei, la care si locuim.Eu vreau sa divortez, si va rog respectuos daca se poate sa-mi dati niste raspunsuri la cateva intrebari:
1.Sotia are adresa din buletin la domiciliul parintilor mei, stiu ca este in Spania dar nu-i cunosc adresa.Cum va fi citata?
2.Ce valoare are taxa de timbru pentru divort?
3.Actele, respectiv certificatul de casatorie si cel de nastere al minorului se depun in original?Certificatul de casatorie este la sotie.
4.Am un loc de munca, locuiesc in casa parintilor care este mai mult decat decenta.Ce sanse am sa-mi fie incredintat minorul de 6 ani?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:22, 19 Ianuarie 2011
Aveti sanse foarte mari cu incredintarea minorului.
Dar...problemele cele mai mari vor fi cu durata procesului.
Incercati sa va angajati avocat deoarece va fi greu sa va descurcati singura cu procesul.
Avocatul va decide cu privire la aspectele procedurale dupa ce va discuta cu dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
1.In cererea de divort,aratati acest aspect.Ulterior,o citati in acest proces prin intermediul unui ziar national-ex.evenimentul zilei,jurnalul national,si depuneti dovada acestei citari la instanta-in speta ziarul cu anuntul.
2......38 lei.
3.Mergeti la primaria unde s-a incheiat casatoria si solicitati duplicat dupa acest document pe care il veti depune la dosarul cauzei.
4.Sanse sunt,avand in vedere ca sotia a parasit domiciliul comun,fara sa se mai intereseze de copil.Ar trebui si martori care sa confirme acest aspect.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
1.Citarea initiala la ultimul domiciliul parintilor dvs. apoi va trebui efectuata o adresa la Serviciul de evidenta informatiza a persoanelor pentru a se verifica cu ce adresa figureaza in evidente, iar daca figureaza tot cu acea adresa pe care o cunoasteti, va trebui ulterior sa solicitati instantei incuviintarea citarii prin publicitate.
2.Taxa de timbru- 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
3.Certificatul de casatorie se depune in copie legalizata, ori daca nu aveti originalul va trebui sa solicitati un duplicat de la serviciul de stare civila si apoi sa legalizati un exemplar pentru instanta.
Certificatul de nastere al minorului se depune in copie xerox simpla.
4.Va trebui sa probati ca mama minorului si-a abandonat copilul si a plecat fara ca in acest acest interval sa trimita acestuia bani sau pachete , ca aveti conditii optime de crestere si educare a acestuia si ca este in interesul sau sa va fie dvs. incredintat.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Georgia_cs Georgia_cs Buna seara. Am o relatie de 4 ani din care 2 casatorie pe parcursul careia au aparut 2 copii. In urma unor reprosuri repetate din partea sotului, finalizate cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort doina hara doina hara Ce acte am nevoie la depunerea actiunii de divort? Mentionez ca eu nu lucrez, deci nu am venturi si avem doi copii unul major dar inca elev si unul minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil patalina patalina Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la ... (vezi toată discuția)