avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema cu administratorul asociatiei de locatari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema cu administratorul asociatiei de locatari

In momentul in care am mers sa obtin acordul administratorului pentru sediul social, acesta mi-a impus sa semnez o conventie anuala prin care ma oblig sa achit o suma in plus la intretinere lunar (in temeiul art.36 din Norme Metodologice din 19 dec 2007, aplicare a legii 230/2007), desi domeniul meu de activitate nu presupune un numar de angajati si nici trafic generat de clienti (traduceri efectuate pe internet).

Fiind nevoit sa obtin semnatura sa, am semnat conventia, pentru a putea merge la ONRC. Pot cere o reexamniare sau anulare a respectivei conventii intrucat spre deosebire de mine, alte firme de pe aceeasi scara care platesc aceeasi suma au trafic intens si angajati (centru medical, respectiv salon cosmetica).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALICE STRECHEANU , Avocat 11:19, 10 Aprilie 2008
Daca puteti demonstra,ca nu exercitati o activitate care sa implice trafic intens si angajati la acest moment(cu facturi,alte documente din care sa reiasa activitatea dumneavoastra actuala pe internet),puteti cere anularea conventiei in instanta,dupa o notificare adresata asociatiei de locatari prin care solicitati anularea,cu raspuns de refuz scris din partea acesteia.Asociatia trebuie sa va dea un raspuns scris in maxim 30 de zile.E importanta aceasta procedura prealabila in instanta.
Insa ,tineti cont,ca nu reiese aceasta activitate pe internet doar din codul caen trecut la activitatea principala,va trebui sa demonstrati aceasta activitate- prin intermediul mijloacelor de comunicare-internet,fara trafic la sediul societatii dumneavoastra.Legea stipuleaza,ca societatile sa plateasca o suma in plus,in conditiile in care isi desfasoara activitatea la sediul social,ceea ce este si cazul dumneavoastra pina la proba contrara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestări servicii cosmetice si vanzare produse cosmetice online DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Doresc sa înființez o entitate juridică cu următoarele activitati: - prestări servicii cosmetice Si tatuaje - magazin online produse ... (vezi toată discuția)
Cat plateste o firma cu sediul intr-un apartament, cota de instalare interfon? clodvasile clodvasile Suntem o societate comerciala si activam in domeniul traducerilor. Sediul si punctul de lucru il avem intru-un apartament cu doua camere la parter (prin ... (vezi toată discuția)
Pret corect deschidere intreprindere individuala - detalii ii gianina17 gianina17 Buna ziua , Sunt noua pe forum , deci cred ca am plasat bine acest topic... Problema mea este ca doresc sa deschid o II (salon de manichiura pedichiura ... (vezi toată discuția)