avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical - verificare la domiciliu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical - verificare la domiciliu

Buna seara as avea si eu o intrebare am o ruda care si a luat concediu medical de la doctor ca a cazut si are piciorul in gips si nu poate merge. Vreau sa stiu daca este vreo lege care sa vina sa verifice acasa daca chiar este bolnava. Tin sa mentionez ca vrea sa iasa din casa insotita sa vada o nepotica ca este grav bolnava si ii este frica sa paraseasca locuinta ca sa nu vina un control ceva acasa. Va multumesc


Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 22:05, 19 Ianuarie 2011
da exista o reglementare dar aplicarea ei a tinut 3 zile, ca si orice minune, tine doar 3 zile...;)
cand i s-a dat concediul medical a completat si un formular prin care i se pusese in vedere treaba asta si intervalul de ore in care poate sa plece si in care eventual va fi efectuat un control? daca nu macar sustineti ca nu ati stiut...:D si ca nu vi s-a adus asemenea lucru la cunstinta iar din auzite...asta nu se pune.

oricum eu am avut concediu medical 3luni neintrerupt si nu a venit nimeni si am inteles ca nu vine nimeni decat poate la sesizarea angajatorului sau la sesizarea cuiva...in rest...Plus de-asta pe mine m-au pus de fiecare data sa completez acel formular ca sa stau acasa, intre ce ore puteam sa plec, intre ce ore trebuia sa fiu acasa, la ce adresa...etc.
da este Ordin al Casei Nationala de Asigurari de Sanatate nr. 430/470/11 Mai 2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006""Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se poate face numai in intervalul orar 8-11, 12-17, 18-20, prilej cu care se va incheia un proces verbal semnat de membrii comisiei si de asigurat..." se arata in actul normativ.
eu.ro.lex a scris:

da exista o reglementare dar aplicarea ei a tinut 3 zile, ca si orice minune, tine doar 3 zile...;)


ORDIN nr.429/112/471 din 2010
al ministrului sănătăţii, al ministrului administraţiei şi internelor şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 51 alin. (31) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate NU A FOST ABROGAT !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.la ordin 429/112/471 din 2010 privind concediile medicale -politia medicala dcba dcba Buna ziua, doresc sa aflu daca Ordinul nr.429/112/471 din 2010 al Ministrului Sănătăţii, al Ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ... (vezi toată discuția)
Noutati depunere concedii medicale la casa de sanatate Popa Adrian Popa Adrian Dragi colegi dupa multe intrebari iata ca aflam si raspunsul publicat in monitorul oficial ce facem cu, concediile medicale, unde le depunem. Ordin al ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale pentru boli cronice, in peioada de pandemie mancipri mancipri Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema la care nu pot sa-i dau de cap si pe care din cauza a prea multor legi, ordonante si ordine, nu o cunosc ... (vezi toată discuția)