avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma si altele
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma si altele

Am sunat azi la Cluj si din pacate chiar daca codurile CAEN sunt din aceasi clasa (6201, 6202, 6209, 6311, 6312) norma se insumeaza.
Am PFA deschis in alt judet, dar am buletinul in Cluj si platesc aici in Cluj la finante.

As avea cateva intrebari:

Situatia 1

1.
Daca mi-as face flotant la adresa unde am deschis PFA-ul, ar ajunge sa platesc conform acelei norme din judetul respectiv?
Sau trebuie sa-mi schimb si buletinul pe adresa respectiva.


Situatia 2

2 . Pentru a trece la sistem real pot depunde cererea aici al Cluj? Sau trebuie sa merg in judetul unde am deschis PFA-ul?
3. La locuinta unde locuiesc acum, facturile nu vin pe numele meu sau al PFA-ului. Se pot deduce aceste cheltuieli?

4. Daca imi fac buletinul pe locuinta care este pe numele meu (unde ne vom muta in scurta vreme), unde platim o rata la banca, se poate deduce aceasta cheltuiala?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ciuc143 , utilizator 18:37, 21 Ianuarie 2011
Ai nevoie de toate codurile alea? Limiteaza-le numarul, eu unul le-am ras pe toate cu exceptia lui 6201. Cu 6201 poti face si aplicatii si pagini web.
Fa diferenta intre cel ce face paginile (pe baza codului 6201) si cel ce le foloseste/administreaza (6311 / 6312)
Nu, nu am nevoie. Acum 3 ani cand mi-am facut pfa-ul am fost "indrumat" sa pun, ca cine stie (bineinteles, eu sunt de vina, nu acuz).

Da, voi face aceasta modificare, dar si 2 norme sa platesc mi se pare mult ....
Eu stiu ca pentru stabilirea impozitului se ia in calcul norma de venit din localitatea unde PFA-ul isi desfasoara activitatea (indiferent daca domiciliul din buletin este in acea localitate sau in alta), conform OUG 109/2009 (art 42 alineatul (3)):

"La stabilirea impozitului se va aplica norma de venit de la locul desfăşurării activităţii."

Dupa mine, "locul desfasurarii activitatii" este sediul social al PFA-ului.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
tsm80, utilizator
Nu, nu este asa.
Locul desfasurarii este adresa din buletin.
Si daca sediul social al PFA-ului este in alt judet decat adresa din buletin, nu este mai logic ca activitatea se desfasoara la locul sediului?

De exemplu, pe pagina cu normele de venit pt. judetul Hunedoara se face precizarea:

- Persoanele fizice autorizate care exercita activitatea in alta localitate decat localitatea de domiciliu se vor impune la norma de venit a localitatii in care exercita activitatea (OUG 109/2009)

Pagina este disponibila aici: [ link extern ]

Probabil ca iarasi avem de a face cu o interpretare diferita a legii de catre Finante de la un judet la altul. O sa incerc sa aflu mai multe informatii despre acest aspect saptamana viitoare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
tsm80, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa, coduri caen aferente normei de venit 104 servicii informatice, timisoara danid danid Doresc sa infiintez un PFA, iar impozitul sa fie pe norma de venit. Care sunt codurile CAEN acceptate in judetul Timis pentru Servicii Informatice? Am vorbit ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala norma venit cod caen 6201, 6202 rjrazvan rjrazvan Buna ziua, am o Intreprindere Individuala cu urmatoarele coduri caen: 6201 Activitäti de realizare a soft-ului la comandà (software orientat client) 6202 ... (vezi toată discuția)
Cod caen rev2 pentru firma it specializata pe webdesign dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, Incerc sa infiintez un srl care sa aiba drept obiect de activitate creare + administrare + consultanta pentru website-uri. Suplimentar as dori sa ... (vezi toată discuția)