avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul corect al unui discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul corect al unui discount

Buna ziua,

De cateva ore ma chinui sa gasesc pe net o modalitate de a calcula corect un discount plecand de la pretul cu TVA inclus. Dau un exemplu, cu rugamintea sa-mi confirmati daca este corect sau nu:

Pret cu TVA: 50 lei ---> Pret fara TVA (50 : 124%) = 40.23 lei ---> Calcul discount (40.23 : 140%) = 28.80 lei

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: marius_bm , utilizator 16:10, 20 Ianuarie 2011
pretul fara tva e 40.32, la care dvs ati aplicat un discount de 40% si v-a dat un pret al produsului la vanzare de 28.8
Concret ce doriti sa obtineti?Deoarece vorbiti despre discount din pretul de vanzare,dar calculul l-ati facut la pret fara tva.
Doresc sa vand un produs al carui pret de lista cu TVA este 100 lei. Beneficiarul calculeaza discount-ul cu regula de trei-simpla care nu este corecta din punctul meu de vedere. Daca aplicam regula de trei-simpla la calcularea TVA-ului din acest pret rezulta o valoare incorecta, adica 24 lei. Eu am impartit 100 lei la 124% apoi la 140% pentru a avea valoarea fara TVA a produsului. Nu e corect ?
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
marius_bm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza discountul procentual corect? ShadowElf ShadowElf Buna, Vreau sa fac un discount de 20 % la anumite produse dintr-un magazin, preactic sa afisez un \"-20%\" pe un calculator de mana fac pret \"-\" 20 % SAU ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza tva-ul voncid voncid De mult timp imi pun acceasi intrebare : cum se calculeaza tva-ul. Intrebarea e simpla. Cumpar un produs de 100 ron. Cum calculez tva-ul la acel produs? - ... (vezi toată discuția)
Calcul discount alexandra_sovar alexandra_sovar Buna ziua, Referitor la calculul discountului acordat de o firma pentru o factura, Valoarea facturii este de 2858,2. La aceasta valoare discount-ul ... (vezi toată discuția)