S-a emis o hotarire irevocabila intr-un caz de recurs la o anulare de proces verbal contraventie, motivindu-se, impotriva evidentelor, ca acesta, recursul, este fiind tardiv formulat
Termenul de 15 zile curge de la comunicare in situatia in care partile nu au fost prezente si de la pronuntare, in situatia prezentei partii.
Aceasta inseamna ca ati fost prezent la pronuntarea hotararii.
Nu s-a pronuntat hotarirea in prezenta ci, a ramas in pronuntare.
Iar comunicarea trebuia sa o primesc, sa-mi parvina, nu?
Pun altfel intrebarea: la o hotarire a tribunalului judetean, hotarire ce are in coada cuvintul " irevocabil" ce cale de atac exista (CC, CEDO, etc.) si cit timp am ca sa atac aceasta hotarire?
Caile extraordinare de atac: revizuirea sau contestatia in anulare, in termenele prevazute de C.pr.civ., prima introdusa in termen de o luna de la pronuntare (in principiu, dar vedeti art. 324 C.pr.civ.),, iar contestatia in anulare pana la inceperea executarii silite (pt. hotarari ssupuse executarii silite), ori in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an (pt. hotararile nesussceptibile de executare silita, ex. divortul :)).
Cale de atac
simo79
Buna seara si La multi ani!
am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)
Informatie
iroxana
Va rog sa imi spuneti daca un proces civil cu sentinta civila si recurs cu decizie irovocabila si definitiva mai are alta cale de atac (daca se mai poate ... (vezi toată discuția)