avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Capacitatea de exercitiu deplina ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Capacitatea de exercitiu deplina ?

Daca o minora naste ,dobandeste prin aceasta capacitatea de exercitiu deplina ?
Exemplu : O minora de 15 ani naste un copil nefind casatorita , copil al carui tata nu se cunoaste ( sau a decedat inainte de nastere ) iar cea care naste nu are parinti sau alte rude , prin faptul ca a nascut dobandeste capacitatea de exercitiu deplina ?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 20:13, 20 Ianuarie 2011
nu , capacitatea deplina se obtine la implinirea varstei de 18 ani .Pana atunci are capacitate restransa de exercitiu si poate incheia acte juridice numai cu aprobarea parintelui(tutotelui).
Ce se intampla cu nou nascutul daca mama sa minora nu ii poate incuvinta actele juridice? Mama acestuia nu are nici ea parinti si nici nu este sub tutela!
Cererea pentru instituirea tutelei poate fi formulată de orice persoană interesată și este scutită de taxa judiciară de timbru. Judecătoria în a cărei circumscripție teritorială domiciliază minora este competentă pentru a numi tutorele. În acest caz ar fi bine să mergeți la Autoritatea tutelară din cadrul primăriei unde domiciliază minora și să le expuneți problema. Ei vor ști ce e de făcut pentru ca minora și bebelușul să beneficieze de ocrotire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea drepturilor parintesti ale parintelui minor Sinziana_brj Sinziana_brj Buna! Vin si eu cu o intrebare, incercand sa aflu si o solutie totodata la urmatoarea problema: pentru deplasarea minorului in strainatate este nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Dobindire statut de tutore fimir fimir Este vorba de mama mea,eu fiind unicul fiu,ea fiind divortata de tatal meu.Problemele de acum urmeaza.Ea este bolnava,sufera de Parkinson fiind internata in ... (vezi toată discuția)