am fost casatorita17ani dupa care am inaintat actele de divort si plata avocatei e normal sa o platesc numai eu 1500mil.El nu mi-a dat nici jumatate din bani de divort,iar altceva noi avem o casa noua din 2005 facuta la tara iar el zice ca eu nu am nici un drept la ea si in urma divortului eu vreau sa ne intelegem pe cale amiabila cu impartirea lucrurilor.dar el zice ca trebui sa faca intabularea casaei de la tara iar mie dupa 17 ani langa el nu mi-se cuvine decat cateva lucruri din casa si 4000mil lei si lucruri din casa in valoare de 7000mil
EU AM IMPRESIA CA SUNT INSELATA SI NU SE PROCEDEAZA CORECT VA ROG INDRUMATIMA CE SA FAC ?
Cu privire la cheltuielile de judecata suportate de catre dvs. la divort in calitate de reclamanta, daca divortul s-a desfacut din culpa exclusiva a soltului dvs. , acesta putea fi obligat de instanta la plata acestora daca le-ati fi solicitat.
Daca divortul s-a desfacut din culpa comuna a sotilor, de asemenea sotul dvs. putea fi obligat la 1/2 din cuantumul acestora, desigur la solicitarea dvs.
In ambele cazuri cheltuielile se acorda cu dovezile aferente- chitanata taxa de timbru si chitanta -onorariu avocatial.
Daca insa prin hotararea instantei sotul dvs. a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata si acesta refuza plata lor, puteti pune in executare hotararea cu privire la aceste cheltuieli.
In privinta imobilului, nu ne-ati dat detalii cu privire la regimul juridic al acesteia, bun propriu al sotului ( imobil achizitionat inaintede casatorie) sau bun comun(imobil achizitionat in timpul casatoriei de catre soti)
Daca imobilul este bun comun, aveti dreptul la contravaloarea cotei de 1/2 din acesta.Aceeasi situatie si in cazul celorlalte bunuri mobile- 1/2 din acestea.
Daca nu ajungeti la o intelegere cu privire la partajarea acestora prin buna-invoiala ( se poate incheia un partaj voluntar la notar), atunci este necesar sa promovati actiune de partaj la instanta si sa administrati probe in functie de situatia respectiva.
Taxa de timbru pentru partajul bunurilor comune este de 3% din valoarea masei partajabile.
Angajati avocat.
Partaj
ghebosel_leu
in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Divort + partaj
cris-cris
Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate sfatui
Danyta
buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)