avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lamuriri contractuale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lamuriri contractuale

Am contract de inchiriere a unei casete de valori la o banca.Cind am incheiat contractul am spus ca nu voi fi in tara la termenul final ,dar cheia o va preda imputernicitul.Verbal mi s-a spus ca asa va fi. Acum imputernicitul vrind sa predea cheia nu i-a fost primita deoarece "imputernicitul are toate drepturile si obligatiile clientului,cu exceptia de a prelungi,denunta sau rezilia contractul.
a rezilia= a anula,a desfiinta
.Predarea cheii cred ca nu inseamna" a rezilia" deoarece in contract este mentionat ca : "contractul inceteaza prin expirarea termenului pentru care a fost incheiat." deci de la sine .
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ceeace cred eu sau ce considera banca in cele mentionate .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 00:55, 21 Ianuarie 2011
În lipsa altor prevederi contractuale sau a obligației de a preda personal cheia, consider că aveți perfectă dreptate. O fi dat peste cine nu trebuie la ghiseu. :) Poate ar trebui să meargă să discute cu juristul băncii căruia să-i prezinte și procura dată de dumneavoastră.
Nu exi.sta procura.Exista imputernicit pentru contractul cu caseta si care a folosit caseta de cite ori am avut nevoie.
Acum la termenul final al contractului, cind se face predarea cheii prin proces verbal de predare-primire, ei considera ca acest lucru este rezilire de contract,care nu intra in atributiile imputernicitului.
Banca imi cere suplimentar sa fac procura la notariat prin care sa imputernicesc imputernicitul care este deja trecut in contract si cu sarcina de a rezilia contractul.Eu nu consider ca predarea cheii este reziliere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de inchiriere inainte de termen- proprietar plecat din tara utilizator86 utilizator86 Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pt o locuinta pentru o perioada de 1 an. La mai putin de o luna am obtinut transferul in orasul meu de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere PetrescuP PetrescuP Cum poate fi abordată următoarea speță? 1) Chiriașii (persoane fizice) anunță pe mail proprietarul (PF) că au reziliat contractul de închiriere, au ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)