avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract asigurare sociala la Casa de pensii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract asigurare sociala la Casa de pensii

Am un contract de asigurare sociala incheiat in oct.2008,(sunt actionar la o firma care a incheiat anul 2010 pe pierdere),am fost la Casa de pensii si mi-a zis ca incepand din acest an nu mai am dreptul la acel contract de asigurari sociale deoarece am firma si ca trebuie sa ma angajez.Daca firma nu are profit nu ma pot angaja.Eu am venituri din inchiriere spatii la care platesc impozit si din acei bani plateam la aigurere sociala pensie.Va rog frumos sa-mi spuneti ce oportunitati am?nu vreau sa ma angajez, deoarece nu are firma bani.Am dreptul sa-mi mentin contractul de asig.sociale cu Casa de Pensii din oct.2008?Mi-au dat niste formulare sa le completez de renuntare la contract,ce sa fac?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:58, 22 Ianuarie 2011
1. In Legea 263/2010 (noua lege a pensiilor) nu am gasit asa ceva: sa oblige pe cineva sa incheie CIM (!?). Ar fi si impotriva prevederilor Codului muncii.
2. Eu zic sa nu renuntati la contractul de asigurare, nu completati deocamdata acele formulare.
3. Faceti o scrisoare catre Casa de Pensii si solicitati sa va spuna care este prevederea legala prin care va obliga sa faceti asa ceva.
catalinatravel2 a scris:

Am un contract de asigurare sociala incheiat in oct.2008,(sunt actionar la o firma care a incheiat anul 2010 pe pierdere),am fost la Casa de pensii si mi-a zis ca incepand din acest an nu mai am dreptul la acel contract de asigurari sociale deoarece am firma si ca trebuie sa ma angajez. (...)

Si pana la urma in octombrie 2008 ati incheiat un contract de asigurare sociala sau v-ati asigurat in baza unei declaratii de asigurare sociala, asa cum va obliga art. 6 ind. 1 din Legea nr. 19/2000?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sistemul de pensii cata8 cata8 Am si eu o intrebare: un salariat la o societate cu un contract de mandat de brokeraj la alta societate ( unde plateste impozitul de 16% si CASS-ul de 5,5 %) ... (vezi toată discuția)
Contributie la asigurarile de pensii lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca o persoana fara activitate poate contribui la asigurarile de pensii,care este cuantumul lunar[anual] al acestei ... (vezi toată discuția)
Contract munca 4 ore crismur64 crismur64 Buna ziua!sunt angajat la o firma cu contract de munca de 4 ore,as putea sa-mi platesc singur inca 4 ore ca sa fie o norma intreaga si care ar fi ... (vezi toată discuția)