avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa timbru judiciar

Bua ziua!
In urma unui proces civil am primit o hotarare judecatoreasca si ulterior un titlu de executare silita pentru recuperarea sumei de 1848 lei de la o persoana fizica. Executorul judecatoresc pe langa alte acte imi cere achitarea unor taxe judiciare de timbru in valoare de 10 , respectiv 14 lei si a unui timbru judiciar in valoare de 0,45 lei. Problema este ca eu locuiesc in Bucuresti , iar executorul judecatoresc , debitorul dar si instanta de judecata sunt in Iasi . Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa achit aceste 3 taxe?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:19, 22 Ianuarie 2011
Legea 146/1997:

Art. 19. - Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti pot fi plătite şi prin unităţi bancare în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale, costurile operaţiunilor de transfer fiind în sarcina debitorului taxei.

Prin debitor se intelege persoana in sarcina careia este achitarea taxei judiciare de timbru.
In cazul in care aveti domiciliul in Bucuresti, veti plati taxa de timbru in Bucuresti.
Imi puteti spune unde mai exact sepot achita in numerar aceste taxe? Administratia financiara , oficii postale , primarii ? Daca doresc sa fc plataon-line de unde pot afla contul in care pot face plata ?
Va multumesc!
contul il afli de la taxe si impozite la sectorul respectiv. Poti plati online dar iti trebuie OP-ul in original....deci tot la ghiseu ajungi
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar cioarec carmen cioarec carmen Unde se plăteşte taxa de timbru judiciar în cazul somaţiei de plată dacă debitorul are sediul în Bucureşti şi creditorul are sediul în Galaţi. Este ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters271005 ContSters271005 Buna dimineata.Se poate plati taxa judiciara de timbru in judetul de domiciliu, daca procesul in cauza se judeca inr-un alt judet, mai indepartat??? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru penelopa1 penelopa1 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti unde achit taxa judiciara de timbru in cazul cand eu locuiesc in Focsani si am deschis actiunea de succesiune pentru un ... (vezi toată discuția)