avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Adresa de email furata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Adresa de email furata

Nu de curand am aflat parola de yahoo a unei persone dintr-un alt oras, am intrat in contul, am schimbat parola. Acum am fost anuntat ca a inceput urmarirea mea penala in acest caz... ? Exista asa ceva ? Ce pot sa patesc in caz ca primesc citatie acasa ?
Cel mai recent răspuns: Inside , utilizator 10:57, 18 Septembrie 2008
Este foarte greu de dovedit ca ati fost dumneavoastra, numai daca nu cumva ati recunoscut...
Ar fi infractiune de violare a secretului corespondentei prev de art. 195 Cod penal la care impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Nu cred că este greu de dovedit cine se află în spatele unui I.P. ...Acesta este primul element de identificare al calculatorului, pe baza furnizorului serviciului de internet se ajunge foarte uşor la cel care a încheiat contractul, adică la dv.
Cel mai bine este să vă angajaţi un avocat şi să nu daţi nici o declaraţie decât în prezenţa acestuia, dacă avocatul consideră că este necesar. Dacă nu, nu puteţi fi obligat să declaraţi nimic organelor de cercetare penală.
Singurul avocatul, după ce îi explicaţi totul de la început, poate evalua situaţia, şi pe baza acuzaţiilor aduse, va stabili o strategie de apărare.;)
mihaitere a scris:

Nu de curand am aflat parola de yahoo a unei persone dintr-un alt oras, am intrat in contul, am schimbat parola. Acum am fost anuntat ca a inceput urmarirea mea penala in acest caz... ? Exista asa ceva ? Ce pot sa patesc in caz ca primesc citatie acasa ?


ati fost anuntat de catre cine? unde v-au chemat?
De unde ai intrat in con?De pe calculatorul tau personal sau de la un internet-cafe, sau de altundeva?Conteaza, pentru ca e greu (aproape) imposibil de dovedit ca tu ai fost faptasul (doar daca tu recunosti asta).
Dacă ar fi accesat de la un internet cafe, nu avea politia cum sa ajunga direct la el...:P

mihaitere a scris:
Acum am fost anuntat ca a inceput urmarirea mea penala in acest caz...
In cazul in care ar fi inceput urmarirea penala impotriva dv., ati fi fost chemat pentru a da o declaratie, pentru a va aduce la cunostinta acuzatiile ce vi se aduc, daca aveti probe in aparare etc., abia apoi erati trimis in judecata daca existau probe ca ati savarsit infractiunea....;)

Alte discuții în legătură

Cont spart pe ''triburile'' AndreibZn AndreibZn Buna ziua , am fost banat (exclus din joc pe triburile) dupa ce mi s-a spart contul cu cateva ore inainte bagasem in joc mai bine de 1000 lei (10 milioane lei ... (vezi toată discuția)
Parola de yahoo furata alinarms alinarms mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc. (vezi toată discuția)
Tergiversare rezolvare plangere penala ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! In urma cu exact 6 luni am depus o plangere pentru frauda informatica la postul de politie ! Dupa o luna de zile , seful de post a transferat ... (vezi toată discuția)