Propun sa tinem un jurnal, atat eu, cat si voi, poate asa ne mobilizam mai bine sa invatam si sa reusim sa ne indeplim marele vis - intrarea in magistratura.
Si voi incepe eu:
Momentan , ingras porcul in ajun, in stilul meu caracteristic, pentru examenul de maine, in care nu-mi pun foarte mari sperante. Este a treia "incercare" in cazul meu, dar nu ma pot lauda, fiindca am fost lenesa si cam ocupata cu un serviciu tampit.
Mi-a picat fata cand am aflat ca procurorii stagiari iau un salariu de 4000 lei, "mai mult decat in visul meu", cum ar zice arabul din El Zorab.
Anul asta fiind an de criza, recunosc ca nu m-a lasat inima sa trag tare pentru acest examen, sa renunt la cei 1700 lei pentru 1200 de lei pe care ii da INM-ul viitorilor procurori si judecatori in cei doi ani de studiu. Dar promit ca pana-n vara, recuperez si nu ma voi mai lasa asa usor dezamagita, in definitiv, este visul meu (si al altor cateva mii de persoane, nu?).
Buuun!
Prin urmare, in incercarea de a ingrasa porcul, am trecut rapid prin suspendarile conditionate, minoritate, inlocuirea raspunderii penale, masuri educative, cauzele care inlatura raspunderea penala si intentionez sa trec si prin recidiva, concurs, pedepse complementare, reabilitare, amnistie, gratiere, prescriptie si daca mai am vreme, prin infractiunile din partea speciala.
Iar la civil, pana acum am reusit sa trec azi prin gestiunea intereselor altei persoane si imbogatirea fara justa cauza. Daca voi mai avea timp, o sa arunc un ochi si pe fidejusiune si pe cesiunea de creanta, ca am observat ca sunt preferatele examinatorilor.
Nu-i nimic, ca oricum maine o iau de la capat cu invatatul si imi voi face si un plan de bataie de data asta, la vara musai vreau sa ma vad admisa, m-am plictisit sa sponsorizez institutia asa, hopeless si de umplutura.
Deci la treaba!
Trec o fuga prin procedura civila si incep cu partile in proc.civil. ;)
Cel mai recent răspuns:
ContSters183619 , utilizator
16:54, 18 Februarie 2011