avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Jurnalul viitorului magistrat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Jurnalul viitorului magistrat

Propun sa tinem un jurnal, atat eu, cat si voi, poate asa ne mobilizam mai bine sa invatam si sa reusim sa ne indeplim marele vis - intrarea in magistratura.
Si voi incepe eu:
Momentan , ingras porcul in ajun, in stilul meu caracteristic, pentru examenul de maine, in care nu-mi pun foarte mari sperante. Este a treia "incercare" in cazul meu, dar nu ma pot lauda, fiindca am fost lenesa si cam ocupata cu un serviciu tampit.
Mi-a picat fata cand am aflat ca procurorii stagiari iau un salariu de 4000 lei, "mai mult decat in visul meu", cum ar zice arabul din El Zorab.
Anul asta fiind an de criza, recunosc ca nu m-a lasat inima sa trag tare pentru acest examen, sa renunt la cei 1700 lei pentru 1200 de lei pe care ii da INM-ul viitorilor procurori si judecatori in cei doi ani de studiu. Dar promit ca pana-n vara, recuperez si nu ma voi mai lasa asa usor dezamagita, in definitiv, este visul meu (si al altor cateva mii de persoane, nu?).
Buuun!
Prin urmare, in incercarea de a ingrasa porcul, am trecut rapid prin suspendarile conditionate, minoritate, inlocuirea raspunderii penale, masuri educative, cauzele care inlatura raspunderea penala si intentionez sa trec si prin recidiva, concurs, pedepse complementare, reabilitare, amnistie, gratiere, prescriptie si daca mai am vreme, prin infractiunile din partea speciala.
Iar la civil, pana acum am reusit sa trec azi prin gestiunea intereselor altei persoane si imbogatirea fara justa cauza. Daca voi mai avea timp, o sa arunc un ochi si pe fidejusiune si pe cesiunea de creanta, ca am observat ca sunt preferatele examinatorilor.
Nu-i nimic, ca oricum maine o iau de la capat cu invatatul si imi voi face si un plan de bataie de data asta, la vara musai vreau sa ma vad admisa, m-am plictisit sa sponsorizez institutia asa, hopeless si de umplutura.
Deci la treaba!
Trec o fuga prin procedura civila si incep cu partile in proc.civil. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
viitor_magistrat, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters183619 , utilizator 16:54, 18 Februarie 2011
in facultate, profesorul meu de psihologie judiciara ne povestea cum o studenta afirma ca vrea sa devina procuror. si a fost intrebata, esti capabila sa vezi un mort gasit la vreo 3 saptamani dupa ce a fost omorat?

si s-a uitat profesorul luuuuung la noi in sala

inainte de a vedea partea financiara, desi pot fi profesii unde se castiga mult mai bine, ar fi bine sa ne punem intrebari daca intr-adevar vrem si de ce vrem sa fim procurori / judecatori
dupa ce am aflat raspunsul la intrebarea asta putem merge mai departe
:) eu asta fac in munca de zi cu zi, nu numai ca vad morti in diverse situatii, dar ii mai si amprentez, le iar depozit subunghial plus alte activitati ce tin de criminalistica. Deci partea asta am depasit-o de mult, experienta in cercetarea la fata locului am, asa ca m-as descurca cu succes ca si procuror criminalist, daca ar fi sa fie.
Si oricum procurorul criminalist nu examineaza el propriu-zis cadavrul, pentru asta e un medic legist care il dezbraca, il intoarce pe toate partile, ii face necropsia, concluzioneaza cauza mortii etc. Procurorul criminalist doar asista, spre deosebire de o multime de alti oameni care efectiv pun mana pe cadavru. Asta din ratiunea de a nu distruge urmele eventuale, probele sau mijloacele de proba care se pot ridica de pe cadavru.
Am vazut morti saponificati, arsi, carbonizati, impuscati, intrati in putrefactie. Credeti-ma, sunt meserii mult mai scarboase decat cea de procuror criminalist!
Asta e un boboc de margareta :)
Iar banii ... sunt doar o motivatie suplimentara, cand intensitatea dorintei de a deveni magistrat se atenueaza de atatea eforturi facute.
De azi o iau de la capat cu invatatul, ca n-am facut decat 45 puncte la examen.
Ma reapuc de studiat si incep cu procedura penala, big fan al materiei :stunned:
Cred ca o sa-mi insotesc eforturile de niste Memo Plus, ca simt ca nu mai pot retine nimic, am senzatia ca deja le stiu si nu mai asimilez, raman tot cu informatia prost sedimentata.
Pentru a intra la magistratura si, implicit, pentru a devenit magistrat, nu este suficient sa "aruncati ochii" peste tematica de examen.

Alte discuții în legătură

Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)
Dupa facultatea de drept as vrea sa intru la inm si sa optez pentru procuror criminalist OanaUngureanu OanaUngureanu Buna seara! Sunt eleva la profil de filologie bilingv engleza si pe zi ce trece ma gandesc din ce in ce mai serios la Drept. Ideea e ca as vrea dupa drept sa ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)