avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuzuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuzuri

In urma cu cateva luni o domnisoara ametita si-a lasat telefonul pe o masa de afara si ea a plecat cu alte probleme. Toate bune si frumoase pana cand eu si un prieten veneam de la magazin si am vazut pe mama acestei fete impreuna cu o prietena de familie de a ei cautand cu lanterne pe sub masa. Eu cu prietenul meu ne-am continuat drumul spre casa locuind amandoi in aceeasi scara de bloc. La etajul unu unde sta prietenul meu se certa fata care si-a lasat telefonul cu tatal prietenului meu afiirmand: "spune-ti sa iese din casa sa nu se mai ascunda ca l-am vazut ca mi-a luat telefonul" aceasta fiind insotita de o prietena minora. Am fost citati la politie iar in acea seara pe la ora 1 deoarece politia credea ca nu am somn au venit sa-mi bata la usa si prietenului foarte prietenosi ca daca am fi luat telefonul sa-l dam ca ei ne iarta. Bineinteles neavand ce sa le dam le-am inchis politicos usa in nas. Dupa un timp exceptand ca am fost purtati cu rost si fara rost la politie telefonul a fost gasit la cineva care sta la cateva blocuri distanta ( prin metode de localizare diverse ) acesta din urma a sustinut cu martori ca telefonul a fost cumparat de la un necunoscut care invoca nevoia urgenta de bani ca motiv de vanzare a telefonului. Se poate considera un abuz faptul ca politia ne plimba pentru ca asa zisa victima si-a lasat telefonul astfel incat oricine trecea il vedea deoarece noi veneam de la magazin in timp ce ea sustine ca ne-a vazut cu ochii ei ca am luat telefonul dar am gasit-o cerandui tatalui prietenului meu sa-l cheme pe fiul lui afara din casa iar pe mama ei cautand de zor telefonul cu lanterna. Ce ma sfatuiti sa o citez pe cea care a insotit-o la usa prietenului meu pe pagubita astfel reusind sa ne dovedim nevinovatia? Aceea fata este minora.
Persoana la care s-a gasit telefonul ne este cunoscuta noua de aceea politistul care ancheteaza merge pe banuieli nicidecum pe dovezi solide( adica ne-a vazut ca am luat telefonul si ne-a cautat acasa cica ne-a vazut ca am urcat in casa noi veniind de la magazin si vazand pe mama acesteia cautand) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Paull24 , utilizator 19:53, 23 Ianuarie 2011
Domnule,orice acuzatie trebuieste si dovedita.Va sfatuiesc sa invocati dreptul dvs.de a nu declara nimic in fata organelor de urmarire penala,invocand in acest sens prevederile art.70 cod procedura penala,daca lucrurile stau asa cum ne aratati.
In ceea ce priveste banuiala,orice cetatean roman poate depune plangere impotriva unui alt cetatean roman,daca il banuieste de comiterea unei infractiuni impotriva sa.Daca s-a intamplat acest lucru,iar organele de politie vor respinge aceasta acuzatie,va sfatuiesc sa va adresati cu plangere penala politiei impotriva persoanei care v-a acuzat pe nedrept,pentru comiterea infractiunii de denunt calomnios.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
In principiu, dumneavoastra puteti face plangere penala impotriva fetei care v-a acuzat pe nedrept, afirmand ca v-a vazut cand ati luat telefonul, daca s-a dovedit ca telefonul a fost luat de altcineva.

Totusi, din relatarea dumneavoastra nu se inteleg 100% anumite aspecte. Fata a facut plangere la politie si s-a consemnat in scris aceasta declaratie a ei ?

Care este stadiul actual al dosarului penal ? S-a inceput urmarirea penala impotriva cuiva ? Ce calitate aveti dumneavoastra in acest dosar ?

A fost gasit cel care a luat telefonul ? Ce a declarat ?

Ce varsta are fata care v-a acuzat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
17 ani, a fost consemnata plangerea ei sincer politia nu ne da detalii doar injuraturi si tipaturi deci stadiul dosarului nu-mi este cunoscut. Ce pot cere politiei (detalii) si va rog spuneti-mi ce legi sunt in favoarea noastra. Nu se stie cine a luat telefonul dat fiind faptul ca ea l-a lasat la voia intamplarii pe o masa din fata blocului putand fi luat de oricine dar in plangerea ei noi figuram ca acuzati. Politistul foloseste expresii de genul: "va fac eu ca la gara" si multe strigaturi pe care nu-mi sant permise sa le scriu pe site fiind obscene.
Procedati asa cum v-am aratat,si o sa aveti revelatia ca politistii vor urla,nu vor tipa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Nu se poate retine ca abuz imprejurarea ca ati fost cercetat, politistul e dator sa faca acest lucru, cata vreme are o plangere.

Dar injuraturile si urlaturile pot si trebuiesc raportate de urgenta la comandantul unitatii respective si la procurorul care se ocupa de caz, preferabil prin avocat.

Alte discuții în legătură

Acuzat de ultraj- mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile nanadela nanadela Prietenul meu este acuzat de ultraj, eu fiind martor am vazut totul si stiu ca nu e vina lui. Inainte sa ajunga politia la fata locului prietenul meu a avut ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni. pot apărea complicații dacă am dus victima la spital și n-am stat tot timpul acolo? ContSters444986 ContSters444986 Am lovit un om pe trecere, nu foarte rău și l-am dus imediat la spital. La spital mi-a zis portarul sa scot mașina că încurcă circulația așa că am ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac recurs AlexBogdan1989 AlexBogdan1989 Buna ziua, am o problema mai complexa la care as avea nevoie de sfaturile dumneavoastra. Am fost condamnat de prima instanta la 6 luni de inchisoare cu ... (vezi toată discuția)