avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzat de ultraj- mandat de arestare preventiva pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzat de ultraj- mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile

Prietenul meu este acuzat de ultraj, eu fiind martor am vazut totul si stiu ca nu e vina lui. Inainte sa ajunga politia la fata locului prietenul meu a avut niste conflicte cu anumiti baieti care l-au trantit la panant si la lovit destul de grav, reusind sa il scot de acolo am fugit catre scara blocului unde locuiam fiind urmariti de politisti..crezand ca erau baieti de mai inainte si fiind pus la pamant de catre politisti si lovit scara ne fiind luminata, prietenul meu a incercat sa se apere la lovit in cap cu un pistol u bile...fiind dusi la sectie prietenul meu a fost hartuit fizic de catre politisti ca un caine. Nu mai are atencedente penale trecute, este un om bine intgrat in societate.si este arestat pt 29 de zile, are sanse sa iasa de acolo?
Masura preventiva se poate revoca in cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii, de asemenea, măsura preventivă se poate inlocui cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva in noul cod penal carmen2014 carmen2014 Buna ziua, m-ar interesa daca celor trimisi in judecata pentru inselaciune le mai poate fi mentinuta starea de arest preventiv conform noului cod ... (vezi toată discuția)
Arestare dupa condamnare in prima instanta picika80 picika80 acum am aflat ca o persoana condamnata la prima instanta poate fi arestata...deci sentinta nu trebuie sa fie definitiva....in ce cauri? intreb deoarece am un ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea masurii arestarii preventive picika80 picika80 se poate cere oricand înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar? deci se poate si inaintea expirarii termenului ... (vezi toată discuția)