avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inlocuirea masurii arestarii preventive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inlocuirea masurii arestarii preventive

se poate cere oricand înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar? deci se poate si inaintea expirarii termenului de 30 de zile?
Da, se poate cere oricand.
Se poate cere oricand dar aceasta nu inseamna ca se va si inlocui masura.
De la a cere pana la a primi este drum foarte lung in justitie...
Se poate cere oricand, iar instanta o poate inlocui daca sunt indeplinite conditiile prev. de lege pentru luarea acesteia si daca se apreciază în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1) c.p.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare dupa condamnare in prima instanta picika80 picika80 acum am aflat ca o persoana condamnata la prima instanta poate fi arestata...deci sentinta nu trebuie sa fie definitiva....in ce cauri? intreb deoarece am un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar A.C.A.B. A.C.A.B. Cum ar trebui sa motivez schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar? (vezi toată discuția)
Camera preliminara jonnycage jonnycage Buna ziua, daca in ncpp spune ca termenul maxim de camera preliminara este de 60 de zile, ce se intampla sau ce este de facut daca am trecut cu mai bine de 30 ... (vezi toată discuția)