avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Camera preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Camera preliminara

Buna ziua, daca in ncpp spune ca termenul maxim de camera preliminara este de 60 de zile, ce se intampla sau ce este de facut daca am trecut cu mai bine de 30 de zile limita maxima al camerei preliminare? in plus am facut si contestatie la rechizitoriu si inca nu mi-au stabilit termen. mentionez ca ma aflu in arest la domiciliu. As putea face o cerere de inlocuire a masurii cu controlul judiciar? sau sa mai astept. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca in ncpp spune ca termenul maxim de camera preliminara este de 60 de zile, ce se intampla sau ce este de facut daca am trecut cu mai bine de 30 de zile limita maxima al camerei preliminare?

Nu se intampla nimic, este un termen de recomandare.
As putea face o cerere de inlocuire a masurii cu controlul judiciar? sau sa mai astept. Va multumesc

Este dreptul dvs.
Temeiul in drept, art. 242 alin. 2 c.p.p.:
.........................................
(2) Măsura preventivă se înlocuieşte, din oficiu sau la cerere, cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1).
..........................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare dupa condamnare in prima instanta picika80 picika80 acum am aflat ca o persoana condamnata la prima instanta poate fi arestata...deci sentinta nu trebuie sa fie definitiva....in ce cauri? intreb deoarece am un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar A.C.A.B. A.C.A.B. Cum ar trebui sa motivez schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar? (vezi toată discuția)
Eliberarea de sub arestul preventiv posibila? ContSters313204 ContSters313204 cineva acuzat de initiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup poate fi pus in libertate din masura ... (vezi toată discuția)