avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberarea de sub arestul preventiv posibila?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberarea de sub arestul preventiv posibila?

cineva acuzat de initiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup poate fi pus in libertate din masura mentinerii arestului preventiv?
Poate fi pus,daca au incetat motivele pentru care a fost arestat.
Depinde care sunt argumentele apararii si de felul in care va intelege instanta.
De principiu, se poate...
multumesc frumos pentru raspuns. cred ca nu am fost destul de exacta .ma refer ca ar putea fi pus in libertate cu masura de a nu parasi localitatea sau tara? avand in vedere ca a facut deja un recurs pentru asta dar i-a fost respins.
"Măsura preventivă se înlocuieşte, din oficiu sau la cerere, cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1)."
Masuri preventive mai usoare conf. NCPP sunt:controlul judiciar;controlul judiciar pe cauţiune;arestul la domiciliu;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare dupa condamnare in prima instanta picika80 picika80 acum am aflat ca o persoana condamnata la prima instanta poate fi arestata...deci sentinta nu trebuie sa fie definitiva....in ce cauri? intreb deoarece am un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar A.C.A.B. A.C.A.B. Cum ar trebui sa motivez schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar? (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)