avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestarea preventiva in noul cod penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestarea preventiva in noul cod penal

Buna ziua, m-ar interesa daca celor trimisi in judecata pentru inselaciune le mai poate fi mentinuta starea de arest preventiv conform noului cod penal,respectiv ce sanse are sa fie inlocuita aceasta masura
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
carmen2014, utilizator
are sanse sa fie inlocuita, depinde pe ce articol e incadrata fapta
Depinde foarte mult de ceea ce se prezinta ca argumente in fata instantei de procuror si de aparare.
Orice se poate in acest caz.
Arestarea preventiva se poate revoca daca au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii, dispunându-se punerea în libertate a suspectului ori a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză.
Arestarea preventiva, se poate inlocui si cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut de lege.
cum sa se impace daca este arestat preventiv? eu zic ca judecatorul trebuie sa ia in seama si faptul ca vrea sa se impace si sa lase in libertate ca sa aiba posibilitatea de a impace
Eu vorbeam practic, nu teoretic ...

Alte discuții în legătură

Schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar A.C.A.B. A.C.A.B. Cum ar trebui sa motivez schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar? (vezi toată discuția)
Arestare dupa condamnare in prima instanta picika80 picika80 acum am aflat ca o persoana condamnata la prima instanta poate fi arestata...deci sentinta nu trebuie sa fie definitiva....in ce cauri? intreb deoarece am un ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)