avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... fuctionarul public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

fuctionarul public

daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned:
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 09:28, 23 Ianuarie 2011
Art. 96 din legea 161/2003 in forma sa data de legea 330/2009 prevede: "Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului".
Acelasi articol, in forma data de noua lege a salarizarii 284/2010 prevede: "Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita
funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public
, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului".
Da. Conform legii284/2010 s-a modificat prevederile Legii 161/2002. Se prevede: "Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita
funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului".



Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 161 art 96 privind incompatibilitatea functionarilor omc_d omc_d Avand in vedere ca art 96 din legea 161 prevede Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot ... (vezi toată discuția)
Functionar public-contract in privat pacepa_2001 pacepa_2001 Un functionar public poate avea un contract cu timp partial la o firma privata? (vezi toată discuția)
Pot avea 2 joburi? ccoman2121 ccoman2121 Buna ziua. Vreau sa intreb daca sunt functionar public pot lucra cu 4 ore in mediu privat. Mentionez ca firma privata nu are nici o legatura cu activitatea ... (vezi toată discuția)