avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebari in legatura cu domeniul principal de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebari in legatura cu domeniul principal de activitate

In urma cu 2 ani am infiintat un SRL si am adaugat (aproape) intregul cod CAEN la actul constitutiv. Activitatea principala - reparatul masinilor de birou. La acel moment, deoarece intreaga activitate o desfasuram la domiciliul sau sediul clientilor, nu am avut nevoie de autorizatii de la mediu, pompieri etc. pentru activitate la sediul social. De atunci insa, m-am ocupat din ce in ce mai mult de software, ceea ce inseamna ca am lucrat la calculatorul de la sediu.. adica de acasa :D

In prezent nu mai desfasor aproape deloc activitatea principala. Intrebarile mele sunt:
1) Exista vreo obligatie legala ca cea mai mare parte din veniturile societatii sa fie din activitatea principala?
2) Avand in vedere ca acum desfasor totusi o oarecare activitate la sediu (scriu programe la calculator..) este nevoie sa obtin autorizatii de la politie, pompieri, mediu etc. si sa merg cu ele la ORC?
3) Urmeaza sa fac schimbarea la CAEN rev. 2, deci mi se va schimba si CI-ul. Ar trebui cu aceasta ocazie sa schimb si domeniul principal de activitate, avand in vedere ca activitatea desfasurata de societate in acest moment este predominant alta?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu respect,
Radu
In mod normal activitatea principala este aceea din care rezulta mai mult de 50% din veniturile societatii. Acum, cu preschimbarea caen ati putea sa schimbati si activitatea principala si asta implica si o hot aga si un act constitutiv actualizat(bani in plus). odata cu depunerea cererii de preschimbare a codului caen care nu costa nimic, faceti si celelalte schimbari, contra cost, si depuneti si o declaratie model3 prin care modificati sau adaugati faptul ca aveti activitate la sediu. aceasta este o declaratie pe proprie raspundere si mai departe va descurcati cu autoritatile. din cate stiu eu nu este nevoie de autorizatii speciale pt. ceea ce faceti dvs. ar trebui sa pastrati si activitatea pe care o desfasurati la beneficiari;)
live_maz a scris:
odata cu depunerea cererii de preschimbare a codului caen care nu costa nimic, faceti si celelalte schimbari, contra cost

Nu se poate asa. Cele doua cereri cad in competenta unor persoane diferite: actualizarea CAEN - director ORC; schimbarea obiectulu de activitate - procedura comuna, judecator delegat. Mai intai faceti recodificarea, si apoi faceti orice alta schimbare societara, altfel judecatorul delegat suspenda procedura lui pana la recodificare.
~ Conținut șters la cerere ~
In statutul societatii (actul constitutiv) eu am aproape toate codurile CAEN trecute ca activitati secundare - deci inclusiv noile activitati pe care le prestez. Problema nu e ca ar lipsi de acolo, ci ca veniturile din aceste domenii secundare depasesc veniturile din domeniul principal.
Pana la un posibil control fiscal,nu e nici o problema.Daca tot ati schimbat activitatea in realitate,ar fi indicat sa schimbati si in documente obiectul principal de activitate.

Alte discuții în legătură

Schimbare de sediu social ana-maria popa ana-maria popa Buna. Am si eu o intrebare. Daca societatea isi schimba sediul social care e procedura pentru recodificare? (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Necesitatea schimbarii codului caen pentru activitate secundara Gigel Vieru Gigel Vieru Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca am un srl cu un cod caen 6311- Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe - activitate ... (vezi toată discuția)