avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... angajare part-time consiler juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

angajare part-time consiler juridic

Buna ziua!
Am o propunere de angajare part-time si nu stiu daca pot sa fiu angajata ca si consilier juridic. Am absolvit facultatea de drept in anul 2004, dar nu am profesat, deci nu am experienta juridica si nu inteleg problema cu stagiul si definitivatul, mai sunt valabile, se pare ca parerile sunt impartite. Nu figurez nici ca membru in Colegiul Consilierilor Juridici. Nu as vrea sa intru sub incidenta Legii 514.
In concluzie pe ce categorie din nomenclatorul de meserii ma pot angaja?????
Munca in speta nu va fi exclusiv juridica, voi fi un responsabil cu intocmirea actelor din interiorul firmei si a proiectelor ce vizeaza tot ce inseamna autorizari la nivel local. Nici angajatorul nu stie cum sa ma incadreze. Imi dati va rog o sugestie, un alt cod de incadrare din COR...?!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emilia_cld , utilizator 14:42, 25 Ianuarie 2011
343206 Functionar in activitati comerciale, administrative si preturi
Poti sa mai cauti la [ link extern ]
Multumesc! 343206 Functionar in activitati comerciale, administrative si preturi, voi avea incadrare conform cerintelor (studii medii sau postliceale).
Toata grupa minora 343 - Alti lucratori cu studii medii in gestiunea economica si administrativa.
Multumesc!
Din cate stiu eu, odata ce esti licentiata in Drept, poti fi angajata cu carte de munca ca si Consilier Juridic.
Multumesc!
Corect, poti sa te angajezi ca si consilier juridic daca ai dilploma de licenta. La ITM vor cere o fotocopie de pe aceasta.

Nu imi amintesc sa fi citi in legea 514/2003 obligatia de a deveni membru CCJ, ami mult potrivit art. 8 din lg 514 "Art. 8 Poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege."

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre consilier juridic si jurist ? spiridus spiridus Am terminat Facultatea de Drept acum 6 ani, nu am profesat deloc, nu sunt inscrisa in asociatia CCJ, doresc sa ma angajez la o firma, part-time. Cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru a deveni consilier juridic uksolution uksolution Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)