avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Club Sportiv Persoana Juridica De Drept Privat Fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Club Sportiv Persoana Juridica De Drept Privat Fara Scop Lucrativ

Buna seara !
As vrea sa infiintez un club sportiv,persoana juridica de drept privat fara scop lucrativ,si as dori sa ma informati care sunt actele necesare pentru infiintarea acestui tip de club sportiv.
Deasemenea as dori sa aflu pe baza carei legi,ordonante funtioneaza acest tip de club sportiv.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:17, 25 Ianuarie 2011
Clubul sportiv cu personalitate juridica se constituie si functioneaza pe baza Ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Pentru constituire aveti nevoie de :
- rezervare denumire
- act constitutiv atestat de avocat- 4 exemplare
- statut atestat de avocat- 4 exemplare
- cazierele fiscale ale membrilor
- dovada depunerii patrimoniului initial
- dovada sediului ( contract de comodat, inchiriere sau alt tip de contract) la care veti anexa copia titlului de roprietate

Clubul sportiv va trebui de asemenea sa se inscrie in Registrul sportiv.

av. Bostina Elena
Pe langa Ordonanta 26/2000 trebuie sa aveti in vedere lg. 69/2000, precum si HG 884/2001.

Cei de la Ministerul Tineretului si Sportului sunt destul de rigurosi in ceea ce priveste aplicarea prevederilor lg. 69/2000, precum si HG 884/2001.

Cand am infiintat prima asociatie sportiva am intampinat probleme la eliberarea certificatului de identitate sportiva tocmai pentru ca nu am avut in vedere HG 884/2001 si am fost nevoita sa modific statutul si actul constitutiv (am depus un alt dosar la Judecatorie).

Sfatul meu este sa apelati la o persoana specializata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)
Club sportiv sau asociatie sportiva? avantaje si dezavantaje? luca_claudia72 luca_claudia72 va rog sa ma ajutati intr-o problema...care din cele 2 forme ar fi cea mai avantajoasa? care din ele e mai rapida si mai ieftina de infiintat? unde gasesc ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez o federatie sportiva nationala? Roberttaffa Roberttaffa As dori sa infiintez o federatie sportiva nationala . Care sunt etapele legale pe care trebuie sa le parcurg la de 0 pana la a functiona legal ca si ... (vezi toată discuția)