Cunosc urmatoarea situatie:
Cunosc o doamna de mai multi ani. Unul dintre baietii ei (casatorit) este un om iresponsabil. Acum acesta impreuna cu sotia lui este in Grecia, urmand sa vina in Romania anul acesta. Ea este gravida. Nu au nici un fel de venit in Romania.
Afland ca asteapta un copil, am vorbit cu prietena noastra despre asta rezultand din discutie ca o solutie pentru copilul care se va naste este de a-l lua noi (sotia mea si cu mine) sa il crestem chiar de la nastere.
Nu ne intereseaza alocatia pentru copil. Nu vrem ca copilul sa nu isi cunoasca familia biologica. Vrem doar sa ii oferim o sansa sa creasca normal.
Ce trebuie facut pentru asta?
In ce condintii putem fi numiti tutori? Ce probleme de natura juridica putem intampina? Sotia mea este spaniola. Este asta un impediment?
Nu puteti recurge decit la adoptia copilului care presupune multe formalitati, dar il puteti creste cu acordul ambilor parinti pina rezolvati aceste aspecte
Tutore
ali81585
Bunà ziua,
Iatà-mà din nou, dar de data aceasta nu sunt eu cea care are nevoie de ajutor. Dupà ce i-am povestit unei prietene ... (vezi toată discuția)